Gratis frakt Fra 799 kr
Levering: 2-3 virkedager
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 
Hjem / Blogg /

Hvorfor MCT-olje?

Mange helse- og treningsentusiaster har hørt om MCT-olje. Men hva er egentlig MCT-olje, og hva brukes den til? Svarene finner du her!

Hva er MCT-olje?

MCT-olje er en type olje som kan fremstilles fra blant annet kokosolje og palmeolje og består av MCT, som er en forkortelse for Medium-Chain Triglycerides. MCT består av kortere kjeder av fettsyrer innenfor fettsyregruppen glyserol. Disse kortere kjedene (8–10 karbonmolekyler) gjør at MCT kan tas opp i magesekken for deretter å omdannes til energi i leveren. I motsetning til andre næringsstoffer forbruker MCT ingen energi når den absorberes og omdannes i kroppen. Dessuten kan MCT, til forskjell fra andre fettstoffer, tas opp raskere i kroppen og dermed både øke energinivået ditt og stimulere fettforbrenningen. Det er takket være disse egenskapene at MCT-olje lenge har vært et førstevalg blant atleter, kroppsbyggere, folk som driver med «deffing», og andre som trener hardt.

Hva er MCT-olje godt for?

Til forskjell fra andre typer fett går ikke MCT gjennom lymfesystemet, men brytes i stedet ned i leveren, der den omdannes til ketoner. Dette gjør MCT-olje til et svært interessant alternativ for atleter som går på en eller annen form for ketogen diett, eller for idrettsutøvere som ønsker å øke energinivået og utholdenheten.

En ytterligere fordel med MCT-olje er at den ikke lagres like lett i form av kroppsfett som andre typer fett. Det gjør den til et optimalt alternativ til matlaging.

Ved inntak av MCT-olje omdannes MCT til ketoner i kroppen, og det er et av brenslene som hjernen benytter seg av. Dette er enda en fordel med MCT-olje og gjør den til et interessant alternativ for personer som følger en eller annen form for lavkarbodiett uten å befinne seg i en tilstand av ketose (når kroppen selv danner ketoner). Gjennom dette kan man ved hjelp av MCT-olje motvirke den formen for mental tretthet som kan oppleves under disse typene dietter. Forskning tyder dessuten på at MCT-olje egner seg utmerket som brensel for hjernen hos eldre mennesker.

Hvordan brukes MCT-olje?

MCT har vært brukt som kosttilskudd de siste 15 årene, hovedsakelig av kroppsbyggere på diett eller av utøvere innen utholdenhetsidretter. MCT-olje brukes som en rask energikilde i kosthold og matlaging både for dem som vil gå ned i vekt via lavkarbo- og ketogene dietter og for atleter, som kan nyte godt av energien direkte – i motsetning til andre fettstoffer. MCT-olje brukes i forskjellige former for matlaging og er et sunnere alternativ til vanlig matfett. Oljen egner seg utmerket til salater, pastaretter og forskjellige typer drikkevarer og smoothier, ettersom som den tåler varme godt og derfor kan benyttes i matlaging.

«MCT-kaffe», også kalt «energikaffe» og «bullet proof coffee», er blitt svært populært, ettersom grunnlaget for denne drikken er nettopp MCT-olje sammen med smør. Ved å tilsette MCT-olje og smør i kaffen gir du den ikke bare bedre smak og konsistens, men oppnår også en langsom og stabil frigjøring av koffeinet i kroppen.

Enestående
Basert på 446 Anmeldelse
09 september
Gode produkter og greie priser

Gode produkter og greie priser

Andre Kastell
07 september
Problemfritt 👌🏻

Problemfritt 👌🏻

Ina Hilmarsen
05 september
5×🏅

5×🏅.. ..yeah buddy

Jama Hamarson
25 august
Rask leveranse

Gode priser, bra produkter og rask levering.

Anna G.
24 august
Rask levering

Rask levering

KHALIL
09 august
Rask og knirkefri levering

Rask og knirkefri levering. Godt produkt

Håvard Heringstad
09 august
Meget rask levering

Meget rask levering

Arne Larsen
30 juli
det er bra produkter,enkelt og handle…

det er bra produkter,enkelt og handle god service:)

Odd Larsen
22 juli
Bra kundeservice!!!

Bra kundeservice!!!

V PETTER
30 juni
Rask håndtering

Rask håndtering, bra pris

Jørgen Wilhelmsen
13 juni
Rask levering 👍🏿

Rask levering 👍🏿

Cuno
06 juni
Bra produkt med goe smag.

Bra produkt med goe smag.. :)

Paul Kenneth Isaksen
Ny kunde?