Gratis frakt fra 100 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Top Deals avsluttes om 1 dag og 00:13:18

Glutamin

Aminosyren glutamin bidrar til immunforsvarets normale funksjon, men hjelper også med å opprettholde og øke muskelmassen.

Hva er l glutamin?

L Glutamin er en naturlig forekommende ikke-essensiell aminosyre. Å være ikke-essensiell betyr at kroppen har evnen til å produsere den selv. Glutamin er en av byggesteinene til protein og er den mest vanlige aminosyren i kroppen. Glutamin spiller en viktig rolle i proteinsyntesen og er nødvendig for å opprettholde og øke muskelmassen. Glutamin har også mange andre viktige funksjoner i kroppen vår og kan gi oss energi, hjelpe til med å helbrede tarmen, samt hjelpe immunforsvaret med å beskytte oss mot infeksjoner.

Effekter med l glutamine

L Glutamine bidrar til mange forskjellige funksjoner i kroppen, der flere av dem er avgjørende for normal kroppsfunksjon. Dens primære oppgave er å regulere kroppens syrebalanse ved å hjelpe nyrene med å skille ut overskuddssyrer, og forhindrer dermed syreforgiftning. Glutamine deltar også i kroppens nitrogenoksidssystem som transporterer nitrogen til musklene. Det er også den mest vanlige aminosyren i muskelvev med en sentral rolle i energiomsetningen. Videre regulerer den pH-balansen og brukes som energi i flere forskjellige celler.

Glutamin har også en sentral rolle når det gjelder immunforsvaret vårt og helsen til mage- og tarmsystemet. Størstedelen av immunforsvaret vårt er lokalisert i tarmen, der glutamin fungerer som brensel for tarmcellene og er viktig for tarmens trivsel. Vår helse avhenger av tarmens tilstand; lider man av gjentatte mageproblemer, er det vanlig at tarmen blir betent og irritert. Glutamin hjelper immunsystemet med å komme seg og motvirker spredning av skadelige bakterier fra tarmen til andre deler av kroppen. Glutamin bidrar til en sunn tarmflora og har en helbredende effekt på en irritert tarm.

L-glutamin og trening

Når det gjelder trening, er glutamin en viktig byggestein når man snakker om styrke og muskelvekst. Siden glutamin inngår i proteinsyntesen, er den avgjørende for kroppens evne til å bygge muskler. Den bidrar også til å binde væske i musklene, noe som får musklene til å virke større, mer fyldige og kraftigere. Forskning har også kunnet påvise effekter på økt forbrenning og vekttap.

Glutamin ser også ut til å kunne forbedre styrke, restitusjon og bidra til økt prestasjon. Dette skyldes dens evne til å motvirke en sur miljø som oppstår i musklene under trening, samt forbedre lagring av energi i musklene. I tillegg har glutamin positive effekter på hjerte- og karsystemet, insulin- og blodsukkernivåene samt produksjonen av kollagen. Dessuten hjelper glutamin med å fjerne ammoniakk fra kroppen.

Kosttilskudd med l-glutamin

Som med flere andre aminosyrer finnes glutamin i proteinrike matvarer, men i formen av glutaminsyre der bare en del blir omdannet til glutamin. Glutamin er veldig følsomt for oppvarming og ødelegges lett under matlaging. En praktisk måte å sikre at du får nok glutamin er derfor å ta et kosttilskudd. Glutamin som kosttilskudd kalles l-glutamin. L-formen betyr at glutaminet er i fri form og absorberes lettere i blodet.

Langvarig stress, traumer, fysisk belastning eller ulike mageproblemer fører til en raskere forbruk av glutamin enn det kroppen klarer å produsere, noe som kan føre til glutaminmangel. For de som belaster kroppen over en lengre periode gjennom hard og hyppig trening eller følger en lavkaloridiett, kan et tilskudd av glutamin bidra til å gjenopprette glutaminnivåene.

Når og hvor mye l-glutamin bør man ta?

Det er ingen fastsatt øvre grense for hvor mye l-glutamin som er rimelig å innta, men en normal dosering anses å ligge mellom 10–20 gram per dag. En vanlig diett gir omtrent 3–6 gram glutamin per dag, avhengig av proteininntaket. Det anbefales å ta omtrent 5 gram glutamin 1–4 ganger daglig. Hvis glutamin tas sammen med et måltid, gir det en langsommere absorpsjon fordi det da konkurrerer med andre aminosyrer; derfor tas glutamin best på tom mage.

Les mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sorter
  • Varumerke
6 Anmeldelse
Body Science Glutamine er et kosttilskudd som inneholder 100 % rent l-glutamin av høyeste kvalitet, i henhold til HPLCs kvalitetskrav.
Body Science
209,-
-9%
6 Anmeldelse
Body Science Glutamine er et kosttilskudd som inneholder 100 % rent l-glutamin av høyeste kvalitet, i henhold til HPLCs kvalitetskrav.
Body Science
379,- Ord. pris: 418,-
-20%
6 Anmeldelse
Body Science Glutamine er et kosttilskudd som inneholder 100 % rent l-glutamin av høyeste kvalitet, i henhold til HPLCs kvalitetskrav.
Body Science
499,- Ord. pris: 627,-
Gratis frakt
fra 100 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 1062 Anmeldelse
Bekreftet
Har kjøpt en del treningstøy og str…

Har kjøpt en del treningstøy og str stemmer overens og det er behagelige produkter, så er storfornøyd.

Bekreftet
Rask levering og Godt utvalg

Rask levering og Godt utvalg

Bekreftet
God kvalitet

Veldig fornøyd med kjøpet mitt.

Bekreftet
Veldig fornøyd

Rask levering og nydelig proteinpulver. Bestillt mange ganger og alltid vært fornøyd

Bekreftet
Synd at returer koster så mye visst man…

Synd at returer koster så mye visst man tar feil størrelse, elllers meget fornøyd!

Bekreftet
Supert

Veldig gode produkter og bra kundeservice

Bekreftet
Greit og enkelt

Greit og enkelt

Bekreftet
Rask levering og veldig godt produkt

Rask levering og veldig godt produkt. Fornøyd!

Bekreftet
godt utvalg og produktbeskrivelse og…

godt utvalg og produktbeskrivelse og rask levering.

Bekreftet
Rask levering

Rask levering. Veldig bra pris

Bekreftet
Dette var 10/10!!!!!!

Dette var 10/10!!!!!!! Anbefales på det sterkeste. Dette proteinpulveret slår alt av andre merker jeg har prøvd. Kommer til å fortsette med dette!

Bekreftet
Ryddig hjemmeside og info

Ryddig hjemmeside og info. Ingen overselling. Rask levering, solid emballert

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?