Gratis frakt Fra 799 kr
Beställningar före 14:00 skickas samma vardag
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 

Kasein tas langsomt opp i kroppen og er fremst kjent og populær for sin anti-katabole virkning, det vil si sin evne til å motvirke muskelnedbrytning –  spesielt under diet. Kasein protein finnes derfor i mange typer kosttilskudd.  

Hva er kasein?

Kasein protein (casein) utvinnes fra kumelk som består av 80 % kasein og 20 % myse. Kasein protein består av miceller som i sin tur består av ulike typer av kaseinfraksjoner: alfa (s1), alfa (s2), beta og kappa. Når man snakker om kasein-protein tenker man på disse fire fraksjonene.

Kaseinets karakteristiske langsomme opptakshastighet beror på dens uoppløselighet ved lave pH-verdier. Når et kasein protein når magesekken og kommer i kontakt med magesyren koagulerer kaseinet, og danner en masse som tar lang tid for kroppen å bearbeide og bryte ned når den når tynntarmen. Effekten vil være en langvarig og konstant tilførsel av aminosyrer, som dermed holder aminosyrenivåene i blodet ved et forhøyet nivå i lang tid, noen ganger nærmere 6 til 8 timer. Av denne grunn anses et proteinpulver som består av kasein til å ha en muskelsparende anti-katabolisk effekt.

Micellert kasein og Kalsiumkaseinat

Kasein består som sagt av miceller og egentlig et kasein protein, noe som fører til at det blir derfor ofte betegnet som micellert kasein. Et micellert kasein er med andre ord et kasein protein i sin mest naturlige form. Før var det vanlig med Kalsiumkaseinat og Natriumkaseinat, hvilke behandles med kalsiumhydroksyds respektive natriumhydroksid. Denne behandlingen skader proteinfraksjonene mens disse kjemikaliene fungerer som antinæringsstoffer, noe som reduserer opptaket av næringsstoffer. Kaseinat er fortsatt et populært tilsetningsstoff i enkelte matvarer og brukes også i billigere kosttilskudd.

Kosttilskudd og proteinpulver fra Body Science inneholder kasein protein som kun består av høykvalitets micellert kasein.

Fordeler med et kasein protein

På samme måte som hvilken som helst type melkeprotein gir kaseinpulver en initiell stimulering av proteinsyntesen - men bare omtrent 50% like kraftig som hos et rent myseprotein. Dens langvarige administrasjon av aminosyrer gjør kasein til et godt valg for de som leter etter et supplement, som gir dem næring og en følelse av metthet over en lengre tidsperiode. Dette er så å si den viktigste grunnen til at mange velger kasein protein som et kveldsprotein - noe som gir dem en konstant og jevn strøm av aminosyrer i løpet av natten.

Kasein protein er også meget rikt på kalsium, noe som er viktig for våre bein og vår helse. I de fleste studier har forskere også funnet ut at kalsium kan øke fett nedgang i overvektige pasienter.

Å tenke på

Med tanke på kaseinets lange virkning kan ikke proteinsyntesen stimuleres ved å øke aminosyrenivåene i løpet av den tid kasein tilfører blodstrømmen aminosyrer. Proteinsyntesen stimuleres initelt (i løpet av 40-45 min) når du tar kasein protein, men for at det skal kunne stimuleres igjen kreves det at aminosyrene i blodet går tilbake til basenivå. Hvis målet ditt er å bygge muskelmasse bør du ta kasein protein og produkter som inneholder kasein (cottage cheese, kremost, etc.) før du går til sengs. I løpet av dagen vil du har muligheten til å stimulere proteinsyntese med 3 til 4 timers mellomrom. For dette passer myseprotein utmerket. 

Kasein er heller ikke så rikt på forgrenede aminosyrer (BCAA) som myseprotein, kasein gir en noe lavere biotilgjengelighet. Kasein får en tykkere konsistens når det blandes med væske og passer perfekt til smoothies, proteinpudding samt til iskrem eller sunnere varianter av bakverk. Vennligst se vår oppskriftsavdeling for inspirasjon!

Kasein protein er for deg som ønsker å unngå laktose og vil ha et langsomt proteinpulver som både metter og beskytter musklene i lang tid. Kasein passer også perfekt under diett!

Kategorier
Filtrera
 • Sorter
  • Varumerke
   BEST­SELGERE
   Body Science
   179,-
   -22%
   Body Science
   559,- Ord. pris: 716,-
   Body Science
   129,-
   -21%
   Body Science
   299,- Ord. pris: 378,-
   Body Science
   159,-
   759,-
   Ny kunde?