Gratis frakt t.o.m. 3/3
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Payday Deals avsluttes om 1 dag og 00:26:50

Arginin

Arginin er en aminosyre med evnen til å øke kroppens nivåer av nitrogenoksid, noe som har påvist effekt på økt trykk i musklene, økt muskelmasse og fettforbrenning.

Hva er L arginin?

L arginin er en naturlig aminosyre og er en av de 20 aminosyrene som sammen bygger opp proteinet i kroppene våre. I motsetning til essensielle aminosyrer, som vi må få gjennom kosten for at kroppen skal fungere normalt, er arginin en såkalt semi-essensiell aminosyre. Dette betyr at kroppen kan produsere en viss mengde selv. Siden L arginin er en del av protein, kan vi også få det gjennom proteinrik mat.

Effekter med L arginine

L arginine har påvist effekt på økt trykk i musklene, økt muskelmasse og fettforbrenning. Dette skyldes hovedsakelig dens evne til å øke kroppens nivåer av nitrogenoksid. Økt nitrogenoksid bidrar til å utvide blodårene i kroppen og gir økt blodstrøm til musklene. Den økte blodvolumet fører til et trykk i musklene, som er hovedgrunnen til at arginin brukes flittig innen styrketrening. Arginine har også evnen til å øke muskelmassen din og spiller en viktig rolle i utviklingen av muskelvev, reduksjon av kroppsfett og økt ytelse. Det er nødvendig for produksjonen av flere viktige vev som kollagen, elastin og stoffer som insulin og hemoglobin.

I tillegg til dens positive egenskaper ved trening, har arginine også påvist effekt på en rekke andre funksjoner i kroppen. Studier viser at arginins evne til å øke blodstrømmen gjennom kroppen blant annet spiller en stor rolle når det gjelder forbedret hjernens funksjon, forbedret vaskulær funksjon, senket blodtrykk og kolesterolnivåer, samt forbedret hjertehelse hos personer med hjerteproblemer. Bruk av arginin har også kunnet påvise avgiftende egenskaper, forbedret sårheling, forbedret seksuell ytelse hos både kvinner og menn, samt at det kan være nyttig ved infertilitet.

Kosttilskudd med L-arginin

Kroppen kan som sagt produsere en viss mengde arginin selv, men noen individer kan trenge å supplere kostholdet for å få nok arginin. Dette gjelder spesielt personer som trener hardt og intensivt eller de som gjennomgår en kraftig vekstfase, hvor behovet er større enn det kroppen selv kan produsere. Arginin finnes naturlig i noen matvarer, men hvis du ønsker å få i deg større mengder, anbefales det å supplere med et kosttilskudd.

Kosttilskudd med L-arginin brukes i stor utstrekning i forbindelse med styrketrening på grunn av dets evne til å gi et trykk og pumpe i musklene under treningsøkten. L-arginin er derfor en vanlig ingrediens i såkalte pre-workouts (PWO), men det finnes også som et enkelt kosttilskudd.

Hvem kan bruke L-arginin?

En vanlig misforståelse er at arginin bare kan brukes av menn, noe som ikke er tilfelle. Arginin har vist seg å ha påvist effekt hos både menn og kvinner på forskjellige måter. Arginin kan gi en rekke positive effekter selv om du er kvinne, spesielt hvis du er en person som trener mye.

Når og hvor mye L-arginin bør man ta?

Et anbefalt daglig inntak av L-arginin er ca. 3–5 gram (3000–5000 mg) per porsjon, før trening og ved sengetid for maksimal effekt. Maksdosen på 20 gram per dag bør ikke overskrides. L-arginin tas best på tom mage. Hvis du må spise samtidig, velg karbohydrater fremfor proteiner, siden proteiner kan forringe opptaket noe.

Les mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sorter
  • Varumerke
Body Science
159,-
-9%
Body Science
289,- Ord. pris: 318,-
-21%
Body Science
379,- Ord. pris: 477,-
Enestående
Basert på 1019 Anmeldelse
Bekreftet
Meget fornøyd😊

God service og kjap levering🙌🏼

Bekreftet
Pakken kom raskt

Pakken kom raskt. Varene var selvfølgelig amazing. Bruker glycine daglig i te og kaffe pga glycine er med på å syntetisere collagen! Billig var dere også😃

Bekreftet
Anbefaler

Produktet holder målet👍🏻 Dette blir ikke siste handel.

Bekreftet
Enkelt å finne fram til varene på…

Enkelt å finne fram til varene på nettsida. Rask levering.

Bekreftet
Kjapt

Kjapt, enkelt og god kvalitet

Bekreftet
Dere har verdens beste proteinpulver

Dere har verdens beste proteinpulver. Body sience protein delight. Prøvde meg på et Anna merke, men måtte hastebestille fra dere igjen :)

Bekreftet
Supert protein pulver 💪

Supert protein pulver 💪

Bekreftet
Kvikk og grei levering.

Kvikk og grei levering.

Bekreftet
Raskt levert og produktet er veldig bra

Raskt levert og produktet er veldig bra

Bekreftet
Fornøyd

Ikke noe spesielt å merke seg.

Bekreftet
Bra!

Varene kom raskt og fremstår slim som beskrevet på siden.

Bekreftet
Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?