Gratis frakt 
Fra 799 kr
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 
Enkel retur 

Aminosyrer

Et protein består av flere ulike aminosyrer. Aminosyrer har i sin tur ulike effekter på kroppen. Gjennom å ta spesifikke aminosyrer kan man få en sterkere effekt enn om man tar ett vanlig protein.

Hva er aminosyrer?

Vårt muskelvev er bygget opp av proteiner, og proteiner er bygget opp av aminosyrer. Når du spiser protein, i hvilken som helst form, brytes det ned til aminosyrer i vårt fordøyelsessystem, hvoretter de når blodstrømmen. Aminosyrer er inkludert i mange av kroppens viktigste funksjoner, og hver aminosyre kan, individuelt eller kollektivt, bidra til flere biologiske reaksjoner i kroppen. Visse aminosyrer, som L-asparagin-syre, kan selv ha en annen virkningsmekanisme når den inntas separat enn når den inntas via kostholdet. Visse aminosyrer har en spesifikk virkning, avhengig av hvor høy konsentrasjonen er eller om den har blitt tatt med et komplett protein. Derfor faller argumentet om at "du kan like godt spise mat" i stedet for aminosyrer på sin egen rimelighet.

Aminosyrene fungerer blant annet som byggesteiner i musklene våre, våre hormoner og enzymer. De har en viktig rolle i vårt immunforsvar og for vår energiproduksjon.

Aminosyrer deles inn i essensielle (livsnødvendige) og ikke-essensielle. De essensielle (EAA) kan ikke kroppen selv produsere fra andre aminosyrer, de må tilføres gjennom kosthold. Av de essensielle aminosyrer er det tre stykker som kalles for forgrenede aminosyrer (BCAA). Disse aminosyrene er veldig viktige for å opprettholde anabolismen (muskelbygningen) og for å forhindre katabolisme (muskelnedbrytning).

Aminosyrer finnes i proteinrik mat som kjøtt, fjærfe, fisk, meieriprodukter, og i mindre mengder i grønnsaker. Mange mennesker kan ha intoleranser eller allergier mot noen av sine proteinkilder, som gjør rene aminosyrer i form av kosttilskudd til et svært nyttig alternativ. En relativt ny form for aminosyrer er silkesaminosyrer (SAA) som er forskjellige fra de andre aminosyrene, ettersom disse utvinnes fra kokongen til en silkeorm.

Individuelle aminosyrer kan ha en rekke ulike effekter. Som kosttilskudd finner vi dem ofte i sin naturlige form, som for eksempel leucine og taurin, eller i en litt modifisert form, som for eksempel beta-alanine. Du kan lese om alle de ulike individuelle- og kombinerte aminosyrene i de forskjellige underkategoriene.

Aminosyrer passer like godt, både til eliteatleten som mosjonisten og finnes som kosttilskudd både i pulverform, som kapsler, tabletter samt i flytende form.

Kategorier
Filtrera
 • Sorter
  • Varumerke
   • Funksjoner
    BEST­SELGERE
    XLNT Sports
    269,-
    XLNT Sports
    329,-
    -30%
    XLNT Sports
    209,- Ord. pris: 299,-
    BEST­SELGERE
    XLNT Sports
    EAA
    289,-
    -27%
    Body Science
    189,- Ord. pris: 259,-
    -29%
    Body Science
    549,- Ord. pris: 777,-
    Body Science
    ALC
    199,-
    Body Science
    199,-
    Body Science
    79,-
    Body Science
    299,-
    Body Science
    99,-
    Body Science
    149,-
    Favoritt
    Body Science
    69,-
    Viking Power
    379,-
    Body Science
    199,-
    Body Science
    179,-
    Body Science
    159,-
    -12%
    Body Science
    279,- Ord. pris: 318,-
    -20%
    239,- Ord. pris: 299,-
    Favoritt
    299,-
    339,-
    329,-
    Optimum Nutrition
    289,-
    Aldrig Vila
    315,-
    299,-
    Scitec Nutrition
    259,-
    Swedish Supplements
    299,-
    Mutant
    289,-
    269,-
    15% Rabatt