Individuelle Aminosyrer

Aminosyrer har mange positive effekter og interessante funksjoner i kroppen. Med individuelle aminosyrer kan du selv bestemme hvilken effekt du vil oppnå.

Hva er individuelle aminosyrer?

Et protein består av flere ulike aminosyrer. Aminosyrer har i sin tur ulike biologiske funksjoner i kroppen. Med individuelle aminosyrer menes kosttilskudd med bare en enkelt isolert aminosyre. Ettersom aminosyrer tas alene behøver den ikke å konkurrere om opptak med andre aminosyrer, noe som betyr at dets virkning blir større enn hvis den inntas i form av et protein eller sammen med andre aminosyrer slik som BCAAS eller EAA, for eksempel. For å få den effekten man er ute etter i en individuell aminosyre må den tas på fastende mage.

Fordeler med individuelle aminosyrer

Mange aminosyrer har en rekke spesielle funksjoner og virkninger i kroppen. Ved å kun ta en enkelt aminosyre kan vi få fram en ønsket effekt . Som et eksempel kan man ta aminosyren leucin innen man tar et langsomt protein, for å få en økt effekt på proteinsyntesen. Et annet eksempel er den ikke-essensielle aminosyren glysin som har en dempende virkning på nervesystemet og får deg til å slappe av. Den motsatte virkningen har i stedet aminosyren tyrosin, som virker oppiggende og forbedrer konsentrasjonsevnen. Vi har også aminosyren leucin som er avgjørende for å øke proteinsyntesen. Ca. 3 gram leucine trengs for å "starte muskeloppbygningen ". Om du eksempelvis spiser mat med lav proteinkvalitet kommer du til å trenge å få i deg store mengder av dem for å ha en effekt på proteinsyntesen. Som et alternativ, i stedet for å øke porsjonen, kan du ta noen gram leucin sammen med måltidet for maksimal effekt. Individuelle aminosyrer kan derfor være av interesse både i sammenheng med trening og under resten av dagen. Du kan lese om ulike individuelle aminosyrer og deres effekter under hvert produkt.

Uansett om du trener eller ikke kan individuelle aminosyrer være av interesse, da du kan framheve og styrke en spesifikk positiv effekt eller funksjon i kroppen – alt fra å bli piggere til å kunne slappe av bedre.

 

Body Science
Body Science ALC er et kosttilskudd som inneholder acetyl-l-karnitin i kapselform....
Pris 259,-
Body Science
Et kosttilskudd som inneholder 100 % rent beta-alanin i pulverform – en av de mest...
Pris 199,-
Body Science
Body Science Citrulline Malate 1:1 er et kosttilskudd som inneholder aminosyren...
Pris 259,-
Body Science
Body Science Glutamine er et kosttilskudd som inneholder 100 % rent l-glutamin av...
Pris 169,-
Favoritt
Body Science
L-glycin er en aminosyre som hjelper til på glykogenlagringen, motvirker...
Pris 89,-
Body Science
Body Science Leucine er et kosttilskudd som inneholder 100 % rent l-leucin i...
Pris 219,-
Body Science
Body Science Lysine er et kosttilskudd som inneholder 100 % l-lysin. En perfekt...
Pris 129,-
Body Science
Body Science Tyrosine er et kosttilskudd som inneholder aminosyren l-tyrosin – en...
Pris 99,-
JACKED
D-asparaginsyre bundet til kalsiumkelat for beste mulige opptak.
Pris 169,-
Till toppen