Proteinpulver

Proteinpulver er et av de eldste og mest populære kosttilskuddene uansett treningsform. Med protein pulver kan du supplere din diett, og også dra nytte av den raske opptaket i forbindelse med trening.

Hva er et proteinpulver?

Et proteinpulver er et populært kosttilskudd som finnes i mange forskjellige smaker og former. Proteinpulver utvinnes fra enten animalske eller vegetabilske kilder. Vanligvis klassifiseres proteiner fra dyr som fullverdige proteiner, noe som betyr at proteinet har en høy biologisk verdi (BV). Den biologiske verdien refererer til hvor godt et protein tilfredsstiller menneskelige behov av samtlige aminosyrer. Blant de animalske proteinkildene finner vi hovedsakelig melkeprotein, myse- og kasein protein samt egg protein (i noen få tilfeller protein fra kjøtt). Blant de vegetabilske typene er de vanligste soyabønner, hamp og erteprotein. I form av kosttilskudd er de mest populære variantene myseprotein og kasein protein fra kumelk, som man vanligvis lager en proteinshake av. Ved fremstilling skilles myse og kasein fra hverandre og deretter begynner en filtrerings og rensingsprosess. Filtreringsprosessen kan gjøres i flere trinn for å produsere forskjellige varianter proteinpulver med forskjellige egenskaper - for eksempel konsentrater, isolerer og hydroisolater. Den samme typen filtreringsprosess benyttes også for vegetabilske proteinpulvere.

Filtreringsprosessen blir hovedsakelig brukt til å fjerne så mye som av karbohydrater og fett. Selv de mest filtrerte proteinpulverproduktene inneholder en liten mengde av spormineraler, aske og fuktighet, noe som betyr at et protein pulver sjelden kan ha et høyere proteininnhold enn 95-96 %. Deretter kan det tilsettes smakstilsetninger, fordi jo høyere grad av renhet et proteinpulver har jo mer bittert vil det være i smaken. Dette betyr at mengden av protein er litt lavere i et smakstilsatt protein enn i ett uten smakstilsetninger. Det betyr også at proteininnholdet kan variere på noen få prosentpoeng mellom forskjellige smaker. I praksis er dette omtrent ett til to gram protein per 100 gram, noe som er minimalt.

Tidseffektivt

En av de viktigste fordelene med et proteinpulver er at det krever minimal forberedelse. Proteintilskudd krever verken kjøleskap eller matlaging. Det er lett å ta med deg og alt du trenger er væske og noe å blande det inn i, som en shaker for eksempel.

Kostnadseffektivt

Jo oftere og hardere du trener, desto større blir ditt proteinbehov. Et proteinpulver er dermed et utmerket, høykvalitets og rimelig supplement for å dekke dine økte behov. Sammenligner du denne prisen med forholdsvis kjøtt, legger du merke til hvor billig proteinpulver er. Vår populære Body Science Whey 100 % protein gir en kostnad på 20 øre per gram rent protein. Dette betyr at en porsjon på 23,4 g koster under fem kroner! En porsjon protein pulver tilsvarer proteininnholdet på ca. 110 g mørbrad biff eller kyllingbryst.

Hvem bruker proteinpulver?

For kroppsbyggere og styrke utøvere er proteinpulver en selvfølge for å dekke proteinbehovet, og for å stimulere til å muskeloppbygningen. Idrettsmenn og idrettskvinner innen alle typer fysiske idretter bruker proteinpulver for å akselerere restitusjonen, reparere skadet muskel protein og for å opprettholde en optimal kroppsfunksjon. Hvis du prøver å miste kroppsfett hjelper ekstra protein med å holde forbrenningen på topp, for å forebygge muskeltap og redusere sult.

Smaker og tilberedning

Proteinpulver finnes i alle tenkelige smaker. Når du drikker det som et supplement til et måltid eller som mellommåltid foretrekker mange å blande pulveret med melk, noe som forsterker smaken. Ønsker å unngå laktose, anbefaler vi mandelmelk, som har en fyldigere og rundere karakter. Ettersom melk i ulike former inneholder en ekstra mengde karbohydrater og fett blir opptaket av proteinpulver noe langsommere. Tar du proteinpulver i forbindelse med trening er rask absorpsjon viktig, og vi anbefaler at du da blander ditt pulver med vann. Proteinpulver er også egnet for baking og matlaging - det er til og med spesielle bakeproteiner for dette. Ta gjerne en titt på våre menyer under kategorien "oppskrifter", for mer inspirasjon og for å finne det beste proteinpulver for deg.

Det er som sagt ikke vanskelig å forstå hvorfor proteinpulver er uten tvil det mest populære kosttilskuddet enten om du vil opp eller ned i vekt, eller bare vil føle deg bedre! Med alle mulige varianter og smaker vil du snart finne din egen favoritt!

Nyheter
Body Science
Er et høykvalitets proteinpulver som inneholder myseprotein – verdens mest brukte...
Pris 159,-
Nyheter
Body Science
Et høykvalitets proteinpulver med prisbelønt smak, fremstilt av helmelksprotein i...
Pris 159,-
Nyheter
Body Science
Spesialprotein for større muskler! Beriket med prestasjonsfremmende stoffer.
Pris 239,-
Nyheter
Body Science
Ekstra luksuriøst og kremaktig protein for den kresne. Gir perfekte shaker!
Pris 129,-
PureSwe
Nyhet! Nå kan du endelig bygge muskler med et ekte svensk protein. PureSwe Whey er...
Pris 179,-
2-for-1
Body Science
Med Body Science Protein Pancake Mix kan du nå raskt og enkelt lage gode og...
Pris 249,-
Body Science
Body Science Whey Isolate er et proteinpulver av høyeste kvalitet, laget av de...
Pris 224,-
Body Science
Markedets absolutt beste hydrolysat er nå blitt enda bedre! Den nye formelen har...
Pris 299,-
Body Science
Et helmelksprotein i absolutt reneste form – utvunnet av 100 % uraffinert...
Pris 199,-
Favoritt
Body Science
Et virkelig eksklusivt blandingsprotein med både hurtig og langsomt protein i...
Pris 179,-
Body Science
Body Science Bake Protein er et 80-prosents proteinpuvler utviklet for matlaging...
Pris 199,-
BSN
BSN Syntha-6 Edge er et proteinpulver i premium-klassen og inneholder 6 ulike...
Pris 269,-
BSN
BSN Syntha-6 Edge er et proteinpulver i premiumklassen og inneholder 6 ulike...
Pris 479,-
Mars
Myseprotein av høy kvalitet med legendarisk smak!
Pris 379,-
MuscleTech
MuscleTech Performance Series-Nitro-Tech er et proteinpulver som er beriket med...
Pris 599,-
Mutant
Mutant Whey er et proteinpulver som inneholder 5 forskjellige typer whey protein...
Pris 229,-
Optimum Nutrition
Verdens mest populære proteinpulver. Inneholder instantisert myseproteinisolat og...
Pris 716,-
Optimum Nutrition
Proteinrik pannekakemiks, laget av myse og havre.
Pris 299,-
Optimum Nutrition
Proteinsmoothie på boks! Skal bare blandes med vann.
Pris 319,-
Optimum Nutrition
Optimum Nutrition Gold Standard 100% Casein er et proteinpulver som inneholder...
Pris 349,-
Optimum Nutrition
Optimum Nutrition Gold Standard 100% Whey er et av verdens mest populære...
Pris 299,-
Scitec Nutrition
100 % vegetabilsk proteinpulver laget av erteproteinisolat. Har naturlig høyt...
Pris 269,-
Swedish Supplements
Proteinpulver med langsom proteinkilde utvunnet fra melk, som absorberes i kroppen...
Pris 299,-
Swedish Supplements
Et mer luksuriøst proteinpulver som inneholder 74–75 g muskeloppbyggende protein.
Pris 269,-
Favoritt
XLNT Sports
Nyhet! Effektivt post workout-produkt med unik oppskrift og forfriskende smak av...
Pris 269,-
Favoritt
XLNT Sports
Nyhet! Eksklusivt post workout-produkt med smak og innhold utenom det vanlige....
Pris 369,-
Till toppen