Gratis frakt Fra 799 kr
Beställningar före 14:00 skickas samma vardag
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 

Myseprotein (Whey Protein)

Myseprotein (whey protein) er den mest populære typen proteinpulver på markedet. Dens høye biologiske verdi og fantastiske smaker gjør myseprotein til en klar favoritt blant forskjellige idrettsutøvere, uavhengig av treningsform eller mål.

Hva er et konsentrat av myseprotein (whey concentrate)?

Myseprotein utvinnes fra kumelk. Melk består av 80 % kasein og 20 % myse. Den første filtrerings- og renseprosessen (såkalt ultrafiltrering) gir oss et konsentrat av myseprotein, kalt et myseproteinkonsentrat. På folkemunne sier vi vanligvis bare myse, myseprotein, whey proteinpulver eller bare myse når vi egentlig mener å si myseproteinkonsentrat. Et kommersielt konsentrat har vanligvis et proteininnhold på 35 %, 60 % eller 80 % (i visse tilfeller opp til 89 %). Det myseproteinkonsentratet som ligger på rundt 80 % brukes vanligvis i de fleste myseproteinpulvere du ser i form av kosttilskudd på markedet. Dette forklarer populære produktnavn som Whey 80 som henspiller på proteininnholdet eller Whey 100 hvor produsenten har tenkt å vise at myseproteinet er renere eller bedre på noen måte. Et myseprotein tilskudd er en usedvanlig god kilde til lettabsorberende essensielle aminosyrer med en høy andel av BCAA.

Fordeler med et konsentrat av myseprotein

Fordelene med et konsentrert myseprotein er først og fremst den lave kostnader for deg som forbruker og at filtreringsprosessen beholder stort sett alle proteinfraksjonerne intakt. Disse fraksjonene er betalaktoglobulin , alfa - laktalbumin ,bovint serumalbumin, immunoglobuliner (for eksempel antistoffer som IgG1 , IgG2 , IgA, IgM), glycomacropeptides, laktoferrin , laktoperoksidase (prebiotika), lysozym (antibakteriell virkning) og beta -2- mikroglobulin. Et stadig økende antall studier utført på myseprotein påviser at det er mange potensielle helsemessige fordeler takket de godt bevarte proteinfraksjonene. Blant disse nevnes det økt forsvar mot kreft, redusert stressnivå og reduserte nivåer av stresshormoner (kortisol), økte nivåer av serotonin, forbedret leverfunksjon og nedsatt blodtrykk. Felles for disse helsemessige fordelene er forbedret immunrespons (via økte nivåer av glutation). Reduserte nivåer av glutation i kroppen er koplet til en serie av sykdommer samt overtrening. Studier har vist at myseprotein bidrar til å hindre overtrening, noe som gjør det til et interessant supplement for alle idrettsutøvere. I sammendrag, for de som trener, har myseprotein muskeloppbyggende egenskaper og reduserer muskelnedbrytning når kroppen utsettes for stress.

Verdt å tenke på

Det er verdt å ha i tankene at et konsentrat av myseprotein fortsatt inneholder en viss mengde karbohydrater, fett og laktose. For personer med laktoseintoleranse finnes det et mysekonsentrat med tilsatt laktase (enzymet som spalter laktose). Et eksempel på et slikt produkt er Body Science Whey Delite.

Som kunde er det også viktig å se på innholdsfortegnelsen. Produkter med navn som henspiller på Whey 80 og Whey 100 har vanligvis et lavere proteininnhold enn tallene de framhever i produktnavnet. Whey 80 innebærer at det opprinnelige innholdet er 80 % av tørrvekten. Med tørrvekt menes det som er igjen når du har renset bort all den naturlig forekommende fuktigheten. Ettersom et proteinpulver alltid inneholder en liten mengde fuktighet blir da innholdet vanligvis 74-78 %. Med Whey 100 menes at det er et "rent myseprotein" eller at det er bedre enn vanlige mysekonsentrater. Body Science Whey 100 % er et eksempel på dette, da det inneholder ultra filtrert myseprotein med 20 % myseisolat for høyere proteininnhold og raskere opptak.

Ettersom et proteinpulver alltid inneholder sporstoffer, aske og fuktighet kan næringsinnholdet aldri overstige 95-96 %. I et myseproteinkonsentrat er proteininnholdet vanligvis mellom 75-80 % avhengig av råmaterialet og smaksstoffer. Alltid se på innholdet per 100 g. Sjekk også at proteinpulveret du er interessert i bare inneholder protein og vanlige spor av karbohydrater og fett. Du skal ikke behøve å betale ekstra for, for eksempel, maltodextrin som bare utvanner produktet.

Myseprotein (whey) er ett av de eldste og mest populære kosttilskuddene og med tanke på dens kraftfulle effekt og høye prisverdi er det ikke vanskelig å forstå hvorfor.

Kategorier
Filtrera
 • Sorter
  • Varumerke
   BEST­SELGERE
   Body Science
   199,-
   -25%
   Body Science
   599,- Ord. pris: 796,-
   -35%
   519,- Ord. pris: 796,-
   PureSwe
   179,-
   -19%
   579,- Ord. pris: 716,-
   -20%
   Body Science
   839,- Ord. pris: 1,047,-
   299,-
   XLNT Sports
   329,-
   Body Science
   239,-
   Body Science
   129,-
   -21%
   Body Science
   299,- Ord. pris: 378,-
   349,-
   629,-
   1,149,-
   Mutant
   399,-
   379,-
   Ny kunde?