Gratis frakt fra 100 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Top Deals avsluttes om 1 dag og 01:24:20

Citrullin

Aminosyren citrullin gir følelsen av mer trykk/pumpe i musklene samtidig som den har evnen til å redusere muskeltretthet og fremme utholdenhet.

Hva er l citrullin?

L Citrullin er en ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at kroppen kan produsere den selv. Den fyller forskjellige funksjoner i kroppen, men påvirker hovedsakelig utholdenhet og har evnen til å bidra til muskeltrykk, også kjent som "pump".

Effekter med citrullin

Citrullin inngår i kroppens forbrenningsprosess der maten vi spiser blir omdannet til energi i cellene. Under denne prosessen blir citrullin omdannet til aminosyren arginin, som i sin tur øker nivåene av nitrogenoksid i kroppen. Gjennom økt nitrogenproduksjon forbedres blodsirkulasjonen, noe som fører til raskere transport av næringsstoffer og oksygen gjennom kroppen. Dette bidrar også til at blodårene i kroppen utvides og gir økt blodstrøm til musklene, noe som fører til det vi kaller muskeltrykk eller "pump". Studier viser at inntak av citrullin gir høyere argininnivåer i blodet sammenlignet med nivåene man får fra et kosttilskudd med ren arginin. Citrullin har dermed evnen til å øke argininnivåene i kroppen på en mer effektiv måte.

Citrullin kan dermed skape bedre forutsetninger for kroppen å håndtere fysisk anstrengelse, noe som igjen kan føre til økt ytelse, forbedret utholdenhet, maksimal "pump", mindre treningsverk og redusert melkesyre ved høyintensiv trening. Dette kan igjen føre til forbedret restitusjon etter trening. I tillegg antas citrullin også å kunne bidra til mindre stivhet i blodårene, økt produksjon av veksthormoner samt forbedringer ved seksuell prestasjon.

Aminosyren er også viktig for avgiftning av leveren. Citrullin finnes i høy konsentrasjon i leveren og er nødvendig for å avgifte leveren fra ammoniakk, en avfallsstoff fra kroppen. Citrullin har også antioksidative egenskaper ved å beskytte hjerte- og karsykdommer mot oksidativ skade. Citrullin stimulerer også immunsystemet.

Kosttilskudd med citrullin

Citrullin inngår ofte i prestasjonsfremmende drikker, såkalte pre-workouts (PWO). Citrullin finnes også som et enkelt kosttilskudd, enten i form av l-citrullin eller citrullinmalat (citruline malate). L-citrullin betyr at aminosyren er i fri form. Citrullinmalat er en kombinasjon av l-citrullin og eplesyre, som brukes for å stabilisere formelen og optimalisere effekten av den. Blandingen forbedrer kroppens evne til å absorbere citrullin raskere.

Når og hvor mye citrullin bør man ta?

Et kosttilskudd med citrullin kan med fordel inntas før trening eller før leggetid, og tilskuddet kan deles opp i flere doser gjennom dagen. For at kroppen skal absorbere citrullin på en effektiv måte, bør tilskuddet tas på tom mage; hvis det tas sammen med mat, reduseres absorpsjonen. For å oppnå en prestasjonsfremmende effekt av citrullinmalat, er et anbefalt daglig inntak omtrent 6–8 gram (6000–8000 mg). Et tilskudd som kun inneholder l-citrullin har en lavere anbefalt dose på omtrent 3–5 gram (3000–5000 mg) per dag. For de som ikke har brukt et tilskudd med citrullin tidligere, anbefales det å starte med en liten dose og gradvis øke over tid. Effekten av citrullin bygger seg opp ved regelmessig bruk.

Les mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sorter
  • Varumerke
BEST­SELGERE
6 Anmeldelse
Body Science Citrulline Malate 1:1 er et kosttilskudd som inneholder aminosyren l-citrullin bundet til malat, også kjent som eplesyre. Citrullinmalat har lenge blitt brukt i et flertall av kosttilskudd – først og fremst i pre-workoutprodukter.
Body Science
229,-
-11%
6 Anmeldelse
Body Science Citrulline Malate 1:1 er et kosttilskudd som inneholder aminosyren l-citrullin bundet til malat, også kjent som eplesyre. Citrullinmalat har lenge blitt brukt i et flertall av kosttilskudd – først og fremst i pre-workoutprodukter.
409,- Ord. pris: 458,-
-20%
6 Anmeldelse
Body Science Citrulline Malate 3 st 1:1 er et kosttilskudd som inneholder aminosyren l-citrullin bundet til malat, også kjent som eplesyre. Citrullinmalat har lenge blitt brukt i et flertall av kosttilskudd – først og fremst i pre-workoutprodukter.
549,- Ord. pris: 687,-
Gratis frakt
fra 100 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 1062 Anmeldelse
Bekreftet
Har kjøpt en del treningstøy og str…

Har kjøpt en del treningstøy og str stemmer overens og det er behagelige produkter, så er storfornøyd.

Bekreftet
Rask levering og Godt utvalg

Rask levering og Godt utvalg

Bekreftet
God kvalitet

Veldig fornøyd med kjøpet mitt.

Bekreftet
Veldig fornøyd

Rask levering og nydelig proteinpulver. Bestillt mange ganger og alltid vært fornøyd

Bekreftet
Synd at returer koster så mye visst man…

Synd at returer koster så mye visst man tar feil størrelse, elllers meget fornøyd!

Bekreftet
Supert

Veldig gode produkter og bra kundeservice

Bekreftet
Greit og enkelt

Greit og enkelt

Bekreftet
Rask levering og veldig godt produkt

Rask levering og veldig godt produkt. Fornøyd!

Bekreftet
godt utvalg og produktbeskrivelse og…

godt utvalg og produktbeskrivelse og rask levering.

Bekreftet
Rask levering

Rask levering. Veldig bra pris

Bekreftet
Dette var 10/10!!!!!!

Dette var 10/10!!!!!!! Anbefales på det sterkeste. Dette proteinpulveret slår alt av andre merker jeg har prøvd. Kommer til å fortsette med dette!

Bekreftet
Ryddig hjemmeside og info

Ryddig hjemmeside og info. Ingen overselling. Rask levering, solid emballert

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?