Gratis frakt t.o.m. 3/3
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Payday Deals avsluttes om 1 dag og 00:15:27

Aminosyren glysin kan bidra til å motvirke stress og tretthet, forbedre søvnkvaliteten og bidra til økt muskelvekst.

Hva er glysin?

Glysin er en av de 20 aminosyrene som sammen bygger opp proteiner. Glysin er en ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at kroppen kan produsere den selv. Den er avgjørende for mange forskjellige funksjoner i kroppen, men er kanskje mest kjent for sin positive innvirkning på restitusjon, tretthet og søvnproblemer.

Effekter med glysin

Glysin fungerer som en signalmolekyl i det sentrale nervesystemet. Glysin ser ut til å ha en beroligende og avslappende effekt på nervesystemet samtidig som det motvirker det nedbrytende hormonet kortisol. Dette har en positiv effekt på innsovning og kvaliteten på søvnen, samtidig som det senker stressnivåene i kroppen. Studier viser at inntak av glysin kan motvirke følelsen av tretthet. God søvnkvalitet og tilstrekkelig søvn er avgjørende for at kroppen skal kunne komme seg, spesielt for de som utsetter kroppen for stress gjennom mye og hard trening.

Glysin har også påviste effekter på forbedret kroppssammensetning ved å forbedre kroppens insulinømfintlighet. Dette gjøres ved å øke bruken av glukose ved å kombinere glysin med karbohydrater. Ved inntak av begge øker blodsukkeret betydelig mindre sammenlignet med inntak av bare karbohydrater, samtidig som insulinnivåene ikke påvirkes. Dette kan derfor fremme både muskelvekst og restitusjon ved å hjelpe glysin glukose å nå muskelcellene. Siden opptaket av kreatin styres av effektene fra insulin og glukose, kan glysin også øke opptaket og bruket av kreatin i kroppen. En kombinasjon av karbohydrater, glysin og kreatin kan derfor øke muskelveksten mer sammenlignet med inntak av bare kreatin, som vanligvis er et vanlig enkelttilskudd.

Glysin er også en del av leverens arbeid med å binde giftstoffer. Kroppen trenger store mengder glysin for at leveren skal kunne utføre effektiv avgiftning etter eksponering for for eksempel kjemikalier. Glysin kan også brukes for å beskytte nyrene mot bivirkninger av visse medisiner, samt beskytte leveren mot effektene av alkohol. Glysin brukes også til produksjon av glutathion, en antioksidant og et antiinflammatorisk stoff, samt at det er viktig for å oppnå kvalitativ søvn og normal våkenhet i løpet av dagen. Glysin er også en byggestein i kollagen som bygger opp all bindevevsstruktur, som brusk, ledd, ligamenter, hår og hud. I tillegg kan glysin motvirke rygg- og muskelspenninger, kramper, betennelser og sårheling.

Mangel på glysin

Fordi glysin er en del av protein, finnes det i animalsk protein som vi får gjennom kostholdet. De fleste proteinkildene inneholder imidlertid bare en liten mengde glysin, med unntak av gelatin og kollagen. Et normalt, animalsk kosthold gir kroppen en daglig inntak på omtrent 2 g. De som har et plantebasert kosthold kan lide av enda lavere nivåer av glysin. Lave nivåer av glysin kan skape problemer for de som trener hardt og regelmessig. Mangel på glysin bidrar til et overbelastet nervesystem som igjen fører til overtrening og dårligere restitusjon.

Kosttilskudd med glysin

Under normale forhold kan kroppen produsere sitt eget glysin, men ved stress, hard trening, skade eller sykdom kan behovet øke, noe som gjør et kosttilskudd med glysin interessant. For de som har et vegansk kosthold, kan det være ekstra fordelaktig. For å få i seg en betydelig mengde glysin, er ikke et vanlig proteintilskudd tilstrekkelig, derfor foretrekkes et enkelttilskudd med glysin. Et enkelttilskudd med glysin absorberes raskt og effektivt i kroppen. Glysin har en god og naturlig søt smak som gjør det mulig å bruke det som søtning i mat og drikke. Det tåler også oppvarming og kan derfor brukes til baking og varme drikker.

Når og hvor mye glysin bør man ta?

Hvis du ikke har brukt glysin som et enkelttilskudd tidligere, anbefales det å starte med omtrent 2 gram (2000 mg) per dag, øk deretter dosen gradvis. For forbedret restitusjon etter en treningsøkt anbefales en inntak på 3–5 gram (3000–5000 mg) glysin rett etter trening. Hvis du ønsker bedre søvnkvalitet, anbefales en inntak på 5–10 gram (5000–10000 mg) før sengetid. For å motvirke stress anbefales en inntak på 3–5 gram (3000–5000 mg) i forbindelse med måltider 3–4 ganger daglig.

Les mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sorter
  • Varumerke
Favoritt
11 Anmeldelse
Glycinpulver. Vegansk.
Body Science
79,-
Favoritt
-12%
11 Anmeldelse
Glycinpulver. Vegansk.
Body Science
139,- Ord. pris: 158,-
Favoritt
-20%
11 Anmeldelse
Glycinpulver. Vegansk.
Body Science
189,- Ord. pris: 237,-
Enestående
Basert på 1019 Anmeldelse
Bekreftet
Meget fornøyd😊

God service og kjap levering🙌🏼

Bekreftet
Pakken kom raskt

Pakken kom raskt. Varene var selvfølgelig amazing. Bruker glycine daglig i te og kaffe pga glycine er med på å syntetisere collagen! Billig var dere også😃

Bekreftet
Anbefaler

Produktet holder målet👍🏻 Dette blir ikke siste handel.

Bekreftet
Enkelt å finne fram til varene på…

Enkelt å finne fram til varene på nettsida. Rask levering.

Bekreftet
Kjapt

Kjapt, enkelt og god kvalitet

Bekreftet
Dere har verdens beste proteinpulver

Dere har verdens beste proteinpulver. Body sience protein delight. Prøvde meg på et Anna merke, men måtte hastebestille fra dere igjen :)

Bekreftet
Supert protein pulver 💪

Supert protein pulver 💪

Bekreftet
Kvikk og grei levering.

Kvikk og grei levering.

Bekreftet
Raskt levert og produktet er veldig bra

Raskt levert og produktet er veldig bra

Bekreftet
Fornøyd

Ikke noe spesielt å merke seg.

Bekreftet
Bra!

Varene kom raskt og fremstår slim som beskrevet på siden.

Bekreftet
Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?