Gratis frakt t.o.m. 3/3
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Payday Deals avsluttes om 23:41:43

Tyrosin

Tyrosin er en aminosyre som spiller en rolle i dannelsen av skjoldbruskhormon, dopamin og adrenalin, som igjen har dokumentert positiv effekt på mental helse, prestasjonsevne, konsentrasjon og energi.

Hva er tyrosin?

Tyrosin er en naturlig forekommende aminosyre som er en del av de 20 aminosyrene som inngår i muskeloppbyggende proteiner. Tyrosin regnes som en ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at kroppen kan produsere aminosyren selv. Kroppen trenger tyrosin for flere viktige prosesser, inkludert dannelsen av hormoner som bidrar til god mental helse og økt energi.

Effekter med tyrosin

Tyrosin er nødvendig blant annet for kroppens naturlige produksjon av skjoldbruskhormoner og signalstoffene dopamin og adrenalin. Skjoldbruskkjertelen er et viktig organ som blant annet produserer skjoldbruskhormonene T4 og T3. Skjoldbruskhormon er avgjørende for kroppens stoffskifte, der høye nivåer av hormonene fører til økt forbrenning, mens for lave nivåer gir motsatt effekt. Skjoldbruskhormon fremmer både fettomsetningen og oppbyggingen av muskelmasse.

Dopamin er en av de viktigste signalstoffene i det sentrale nervesystemet og er også viktig for produksjonen av adrenalin og noradrenalin. Dopamin er knyttet til hjernens belønningssystem, som gir oss små gledestopper. Det kan frigjøres når vi trener eller når vi gjør noe spennende eller noe vi liker veldig godt. Når vi nyter noe, øker nivåene. Dopamin handler om kortvarige opplevelser av lyst og lykke og får oss til å føle oss fokuserte, rolige, kreative og glade. Mangel på dopamin har kunnet knyttes til tretthet, konsentrasjonsvansker og depresjon.

Adrenalin frigjøres kontinuerlig i kroppen, men øker ved hard trening og stress. For lenge siden var adrenalin avgjørende for overlevelsen vår ved å forberede oss på flukt. Adrenalin øker blodstrømmen til musklene våre, øker pulsen og øker blodsukkeret. Denne reaksjonen lever fortsatt i kroppen og øker prestasjonsevnen vår, energien og fokuset vårt.

Med andre ord er aminosyren avgjørende for en balansert produksjon av signalstoffer som påvirker humøret, trivselen og mental fokus. Studier har vist at tyrosin kan bidra til forbedret prestasjon og forbrenning, samt bedret hukommelse og konsentrasjonsevne. På grunn av evnen til å regulere dopamin kan det også redusere depresjon og angst, samt forbedre søvn. Tyrosin er også nødvendig for dannelse av pigment i hud og hår, siden stoffet melanin, som gjør oss brune av solen, stammer fra tyrosin.

Kosttilskudd med tyrosin

Tyrosin er en vanlig aminosyre som inngår i de fleste proteintilskudd. Det er også en vanlig ingrediens i ulike typer prestasjonsfremmende drikker, såkalte pre-workouts (PWO), og tas derfor før trening for å øke energinivåene. Tyrosin finnes også som et separat tilskudd og kalles da l-tyrosin. L-formen betyr at aminosyren er i fri form og kan tas opp effektivt i kroppen, noe som er en fordel siden den unngår konkurranse med andre aminosyrer og næringsstoffer om opptaket, noe som ellers skjer ved inntak av for eksempel proteinpulver.

Kronisk stress og kosthold som mangler animalsk protein kan føre til reduserte nivåer av tyrosin, da kan et kosttilskudd være en fordel. Mangel på tyrosin kan blant annet føre til lav kroppstemperatur, lavt blodtrykk, depresjon og konsentrasjonsvansker.

Når og hvor mye tyrosin bør man ta?

For en prestasjonsfremmende effekt gjennom økt energi og bedret fokus er en anbefalt dosering mellom 1–3 gram (1000–3000 mg) per dag, gjerne sammen med 200–400 mg koffein. Tyrosin kan inntas når som helst på dagen, men kan med fordel spres gjennom inntak om morgenen, kvelden og før trening. For rask og effektiv inntak av tyrosin bør det tas på tom mage, minst 30 minutter før måltider.

Les mer
Filtrera
Sortera efter
  • Sorter
  • Varumerke
100 % rent tyrosin i pulverform. Vegansk.
Body Science
129,-
-11%
Body Science Tyrosine er et kosttilskudd som inneholder aminosyren l-tyrosin – en ingrediens som blant annet ofte forekommer i et flertall pre-workoutprodukter.
Body Science
229,- Ord. pris: 258,-
-15%
Body Science Tyrosine er et kosttilskudd som inneholder aminosyren l-tyrosin – en ingrediens som blant annet ofte forekommer i et flertall pre-workoutprodukter.
Body Science
329,- Ord. pris: 387,-
Enestående
Basert på 1019 Anmeldelse
Bekreftet
Meget fornøyd😊

God service og kjap levering🙌🏼

Bekreftet
Pakken kom raskt

Pakken kom raskt. Varene var selvfølgelig amazing. Bruker glycine daglig i te og kaffe pga glycine er med på å syntetisere collagen! Billig var dere også😃

Bekreftet
Anbefaler

Produktet holder målet👍🏻 Dette blir ikke siste handel.

Bekreftet
Enkelt å finne fram til varene på…

Enkelt å finne fram til varene på nettsida. Rask levering.

Bekreftet
Kjapt

Kjapt, enkelt og god kvalitet

Bekreftet
Dere har verdens beste proteinpulver

Dere har verdens beste proteinpulver. Body sience protein delight. Prøvde meg på et Anna merke, men måtte hastebestille fra dere igjen :)

Bekreftet
Supert protein pulver 💪

Supert protein pulver 💪

Bekreftet
Kvikk og grei levering.

Kvikk og grei levering.

Bekreftet
Raskt levert og produktet er veldig bra

Raskt levert og produktet er veldig bra

Bekreftet
Fornøyd

Ikke noe spesielt å merke seg.

Bekreftet
Bra!

Varene kom raskt og fremstår slim som beskrevet på siden.

Bekreftet
Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?