Body Science Whey Protein Hydrolysate
Markedets sannsynligvis beste hydrolysat! Du vil ikke tro at du drikker 100 % rent hydrolysert myseproteinisolat!
- 25 gram muskelbyggende protein per porsjon!
- Forfordøyd – ultraraskt opptak i kroppen!
- Lavt sukkerinnhold – kun 0,4 gram sukker per porsjon.
- Lavt fettinnhold – kun 0,9 gram fett per porsjon.
- Veldig lavt laktoseinnhold – mindre enn 0,2 gram per porsjon.
- Skånsom mot magen! Produsert i Sverige!
Body Science Whey Protein Hydrolysate er et utrolig velsmakende proteinpulver som inneholder hydrolysert myseproteinisolat og har ekstremt raskt opptak i kroppen takket være at proteinet er brutt ned til mindre bestanddeler. Hver porsjon inneholder hele 25 gram muskelbyggende protein som raskt når musklene på grunn av at proteinet er forfordøyd. Med sitt høye proteininhold og lave nivåer av fett og laktose, er dette et proteinpulver for de som virkelig ønsker det beste og raskeste proteinet på markedet!
Det er forskjell på hydrolysat og hydrolysat
Myseprotein er en utmerket proteinkilde med høyt biologisk verdi og finnes hovedsakelig i to former – den mest vanlige typen er myseproteinkonsentrat, og den andre typen er myseproteinisolat. Begge disse typene finnes i hydrolyserte former, altså hydrolysert myseproteinkonsentrat og hydrolysert myseproteinisolat. Akkurat som man ikke kan sammenligne kvaliteten mellom vanlig mysekonsentrat og et finere myseisolat, kan man heller ikke sammenligne hydrolysert myseproteinkonsentrat med hydrolysert myseproteinisolat – selv om begge typene er hydrolyserte. Et konsentrat inneholder alltid mindre protein og mer fett og sukker enn et isolat, og det er derfor det er en billigere produkt som er enklere å produsere og smaksette. Det er nettopp dette som gjør at Body Science Whey Protein Hydrolysate skiller seg ut på markedet – det er et proteinpulver bestående av 100 % hydrolysert myseproteinisolat, ikke et billigere konsentrat!
Årsaken til at det finnes få hydrolysater på markedet, er delvis at det er svært kostbart å fremstille – produksjonskostnaden er nesten dobbelt så høy sammenlignet med vanlig myseproteinisolat og nesten fire ganger så høy som vanlig myseproteinkonsentrat. For å redusere produksjonskostnaden kan man selvsagt blande produktet med billigere proteintyper, men da har man ikke lenger et rent hydrolysat. I tillegg påvirkes proteinpulverets smak og konsistens av den naturlige forfordøyelsesprosessen, noe som gjør smaken noe bitter og konsistensen veldig flyktig. Disse egenskapene gjør det derfor svært vanskelig å produsere et godt og lettdrikkelig hydrolysat. For de fleste produsenter er det rett og slett både dyrt og vanskelig å lage et velsmakende hydrolysat av typen myseproteinisolat. Men også her skiller Body Science Whey Protein Hydrolysate seg kraftig ut! Vi har virkelig klart å skape et hydrolysat med utrolig god smak og nesten ingen skumdannelse. For å lykkes med dette kreves ikke bare enorm kunnskap, men man må også bruke de aller beste og fineste råvarene!
Animalsk protein vs vegetabilsk protein
Generelt kan man si at animalsk protein har bedre proteinkvalitet enn vegetabilske proteinkilder. For at en proteinkilde skal klassifiseres som fullverdig, må den inneholde alle essensielle aminosyrer. Her utmerker animalske proteinkilder som melk- og myseprotein seg med komplett aminosyreprofil og høyt biologisk verdi – noe som dessverre ikke gjelder for de fleste vegetabilske proteinkilder. Selv om enkelte veganske proteinpulver har en komplett aminosyreprofil, inneholder de ikke like god sammensetning og nivåer av essensielle aminosyrer, så man må kombinere flere vegetabilske proteinkilder for å oppnå den samme proteinkvaliteten som et animalsk proteinpulver som myse. Blant animalske proteinkilder utmerker myseprotein seg med en svært god aminosyreprofil som inneholder ekstra høyt nivå av essensielle aminosyrer – spesielt de forgrenede aminosyrene leucin, isoleucin og valin (BCAA). Takket være det raske opptaket stimulerer det proteinsyntesen kraftig og gjør myse til en ypperlig proteinkilde for muskelbygging.
Myseproteinhydrolysat – når du vil ha det beste proteinpulveret
Selv om myseprotein regnes som den beste proteinkilden for muskelbygging, varierer det mellom de ulike formene når det gjelder fordeling av sukker, fett og protein. Et mysekonsentrat har lavere proteininhold og mer sukker og fett, mens et myseisolat har høyere proteininhold og svært lite fett og sukker. Når et hydrolysat kommer inn, er det spesielt opptakshastigheten som er i fokus, og av de ulike formene anses hydrolysert myseproteinisolat som det beste.
Et hydrolysat er imidlertid ikke et proteinpulver for alle, det er spesielt utviklet for de mest seriøse og målbevisste utøverne. Fordelen med å velge hydrolysat fremfor vanlig mysekonsentrat er ikke bare at det inneholder mer protein samtidig som det har lavere fett- og sukkernivå. Hovedfordelen er at proteinet er forfordøyd, der lange kjeder av aminosyrer delvis er brutt ned til kortere og lettere opptakelige kjeder, noe som gir ekstremt raskt opptak i kroppen og stimulerer muskelproteinsyntesen raskere. Det muskelbyggende proteinet når musklene raskere og tas i bruk umiddelbart!
Hvor mye protein per dag?
For de fleste er det ingen tvil om at styrketrenende trenger mer protein enn de som ikke trener, og at det er mange fordeler med å bruke et proteinpulver for å dekke dette behovet. Inntak av raskt protein som myse gir en akutt økning av lett tilgjengelige aminosyrer i blodet, noe som stimulerer muskelproteinsyntesen kraftig. Det er også fordelaktig å innta muskelbyggende protein tett på trening, da det gir et enda større anabolt respons – altså at stimuleringen av muskelproteinsyntesen blir sterkere. De fleste bruker et raskt og fullverdig protein som myse, vanligvis rundt 20–25 gram per porsjon, men nyere studier antyder at større mengder rett etter trening kan gi enda bedre resultater og forbedre kroppssammensetningen mellom fett- og muskelmasse.
For å maksimere treningsresultatene holder det imidlertid ikke å bare sikre et høyt proteininntak rett etter trening, man må også sikre total daglig proteininntak Hvor mye protein du bør innta per dag er svært individuelt, men generelt gjelder: jo lengre du har trent og jo mer muskelmasse du har, desto høyere er proteinbehovet. Som regel anbefales det å få i seg minst 1,6–2,2 gram protein per kilo kroppsvekt per dag. Hvor du ligger i dette spenn avhenger av nivå, men er du usikker er det bedre å gå høyere for å sikre tilstrekkelig proteininntak.
For å beregne ditt daglige proteinbehov multipliserer du kroppsvekten din med tallet du anslår at du ligger på innenfor 1,6–2,2 gram. Eksempel: 70 kg x 2,2 = 154. Ditt proteinbehov er da 154 gram protein per dag.
Skånsom mot magen
Et hydrolysert myseprotein er ikke bare interessant for deg som ønsker rask muskelvekst, det passer også for deg med sensitiv mage som opplever oppblåsthet eller andre mageproblemer ved vanlig proteinpulver. Siden proteinet er forfordøyd til kortere og lettere opptakelige kjeder av aminosyrer, forlater proteinpulveret magen raskere enn et ikke-forfordøyd proteinpulver. Et hydrolysert myseproteinisolat passer derfor godt for de med sensitiv mage, og det lave laktosenivået gjør det også egnet for laktoseintolerante.
- Protein bidrar til å øke og opprettholde muskelmasse.
MERK! Viktig med et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil.
Artnr: | SKU19963x1 | |
Produsent: | Body Science | |
Storlek: | 1 kg | |
Body Science Whey Protein Hydrolysate Chocolate
Proteinpulver med smak av sjoklade. Inneholder søtningsmiddel.
Nettovekt: 1000 g (32 porsjoner).
Porsjonsstørrelse: 31 gram (~1 dl). Scoop følger ikke med.
Bruk: Bland 31 gram med 2 dl vann eller laktosefri melk. Mengden væske kan økes eller reduseres etter behov. Anbefalt inntak: 2 - 3 porsjoner per dag.
Ingredienser: Myseproteinhydrolysat fra melk, kakao, emulgator (soya og solsikkelecitin), stabilisator (cellulosegummi), aromaer, salt, søtningsmidler (aspartam, acesulfam-K). Inneholder en fenylalaninkilde.
OBS: Viktig med et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil.
Best før utgangen av: Se stempel på forsiden.
Oppbevaring: Oppbevares i originalemballasjen ved romtemperatur.
Næringsinnhold per 100 g og per porsjon på 31 g: |
||
Energi |
1546 kJ/368 kca |
479 kJ/114 kcal |
Fett |
2,8 g |
0,9 g |
Karbohydrater |
4,7 g |
1,5 g |
Protein2 |
81 g |
25 g |
Salt |
1,55 g |
0,29 g |
* for merkingsformål prosent av daglig referanseinntak i ifølge EU. |
||
|
||
1 inneholder naturlig forekommende sukker. |
Aminosyreprofil per 100 g og per porsjon på 31 g | ||
L-isoleucin* | 5,55 g | 1,72 g |
L-leucin* | 9,10 g | 2,82 g |
L-lysin | 8,51 g | 2,64 g |
DL-metionin | 1,24 g | 0,38 g |
L-fenylalanin | 1,91 g | 0,59 g |
L-treonin | 5,84 g | 1,81 g |
L-tryptofan | 1,05 g | 0,33 g |
L-valin* | 4,50 g | 1,39 g |
L-histidin | 0,76 g | 0,24 g |
L-alanin | 3,72 g | 1,15 g |
L-arginin | 1,22 g | 0,38 g |
L-asparaginsyre | 9,72 g | 3,01 g |
L-cystein | 1,42 g | 0,44 g |
L-glutamin | 15,68 g | 4,86 g |
Glycin | 0,76 g | 0,24 g |
L-prolin | 5,07 g | 1,57 g |
L-serin | 3,54 g | 1,10 g |
L-tyrosin | 1,82 g | 0,56 g |
Totalt proteininnhold – hvorav BCAA |
84,41 g 19,15 g |
25,23 g 5,93 g |
* forgrenet aminosyre (BCAA). |