-
-
Logg inn
-
Handlekurven
-
Kasse
- Kosttilskudd
- Treningsklær & Sko
- Treningstilbehør
- Helsekost & Matvarer
- Varumerke
- Kampanjer
- Outlet
- Nyheter
- Inspiration
- Kontakt oss
Bakeprotein
Bakeprotein er redningen for deg som vil øke proteininnholdet og forbedre næringsverdien i bakverk og matretter uten verken å ofre kvaliteten eller konsistensen.
Hva er et bakeprotein?
Et bakeprotein er et kosttilskudd som kan enten være et myseprotein eller et vegetabilsk protein som har blitt varmebehandlet for å tåle høye temperaturer på rundt 200 °C under en lengre tid, slik at du kan bake med proteinpulver istedenfor å bruke mel. Vanligvis begynner protein å denaturere (brytes ned og endre struktur) ved temperaturer på over 70 grader. Dette påvirker ikke opptaket eller kvaliteten av proteinet nevneverdig, men kan føre til økt risiko for matintoleranse og allergier. Dessuten blir mange proteintyper klebrige eller harde ved oppheting, som gjør at det å bake med proteinpulver blir vanskelig. I motsetning til, for eksempel, proteinpulver tåler et bakeprotein både oppheting og beholder en normal konsistens, som gjør det ideelt for alle typer av matretter og bakverk der ekstra protein ønskes.
Legg merke til at et bakeprotein er til for å øke proteininnholdet i det du tilbereder. I tilfeller der bakeproteinet består av varmebehandlet myseprotein har mange av de fine proteinfraksjonene som finnes utelukkende i myseprotein gått tapt. Dette er uunngåelig da de allerede skades ved omkring 40° grader Celsius (les mer under myseprotein). Ellers er proteinet helt intakt og har samme høye Biologiske Verdi som ett vanlig ubehandlet myseprotein.
Om du velger å bake et vegetabilsk protein bør du tenke på at disse har en mye lavere Biologisk Verdi enn et myseprotein, hvilket betyr at du bare kan absorbere rundt 65 til 75 % av proteinet. Dette kan være bra å ha i tankene, om du eksempelvis går på diet og har behov for å komme opp i en viss mengde protein per dag.
Anvendingsområder og oppskrifter
Bakeprotein kan erstatte en del av melet eller andre tørre ingredienser i blant annet brød, pannekaker, pizza, brownies, muffins, med flere. Når du velger å bake med proteinpulver reduserer du enkelt mengden av karbohydrater samtidig som du øker proteininnholdet. Vil du unngå gluten er et bakeprotein i kombinasjon med mandel mel en uslåelig kombinasjon! I vår oppskriftsavdeling finner du mange eksempler og inspirasjoner på hvordan du kan bake med proteinpulver!
Hvis du liker tanken på sunnere og mer næringsrik mat eller bakverk er bakeprotein en uvurderlig partner i kjøkkenet!
-
Sorter
-
Varumerke
Fikk pakken veldig raskt etter bestilling og er meget fornøyd med varene jeg bestilte!!
Jeg er veldig glad
MM sports Norge har gode produkter til hyggelige priser. God kundeservice som korrigerer feil i bestillingen etter få minutter. Varer blir levert etter kort tid.
Gikk kjapt og fikk en fin liten pakke levert. ikke noe tull, bare fornøyd.
Kjapp billig bra
Fin enkel produkter oversikt, Fin enkel betaling av bestillingen
Raskt og grei pris. Protein uten søtning er topp.
Bra produkter til gode priser. Grei leveringstid. Savner muligheten for å lagre favoritter og skulle gjerne sett et lojalitetsprogram. Anbefales
Enkel og oversiktelige side, mye gode produkter, rask levering.
Rask bestilling og levering, aldri prøvd produktet før, men svært imponert. Fra første tablett merka jeg at søtsuget ble borte, har ikke spist noe søtt eller hatt søtsug siden jeg begynte for 1 uke siden. Så dette er topp for mæ.
Det tok kort tid før det kom til meg😍😍
Rask levering, og produktene var godt pakket. Veldig bra og seriøs butikk