-
-
Logg inn
-
Handlekurven
-
Kasse
- Kosttilskudd
- Treningsklær & Sko
- Treningstilbehør
- Helsekost & Matvarer
- Varumerke
- Kampanjer
- Outlet
- Nyheter
- Inspiration
- Kontakt oss
Bakeprotein
Bakeprotein er redningen for deg som vil øke proteininnholdet og forbedre næringsverdien i bakverk og matretter uten verken å ofre kvaliteten eller konsistensen.
Hva er et bakeprotein?
Et bakeprotein er et kosttilskudd som kan enten være et myseprotein eller et vegetabilsk protein som har blitt varmebehandlet for å tåle høye temperaturer på rundt 200 °C under en lengre tid, slik at du kan bake med proteinpulver istedenfor å bruke mel. Vanligvis begynner protein å denaturere (brytes ned og endre struktur) ved temperaturer på over 70 grader. Dette påvirker ikke opptaket eller kvaliteten av proteinet nevneverdig, men kan føre til økt risiko for matintoleranse og allergier. Dessuten blir mange proteintyper klebrige eller harde ved oppheting, som gjør at det å bake med proteinpulver blir vanskelig. I motsetning til, for eksempel, proteinpulver tåler et bakeprotein både oppheting og beholder en normal konsistens, som gjør det ideelt for alle typer av matretter og bakverk der ekstra protein ønskes.
Legg merke til at et bakeprotein er til for å øke proteininnholdet i det du tilbereder. I tilfeller der bakeproteinet består av varmebehandlet myseprotein har mange av de fine proteinfraksjonene som finnes utelukkende i myseprotein gått tapt. Dette er uunngåelig da de allerede skades ved omkring 40° grader Celsius (les mer under myseprotein). Ellers er proteinet helt intakt og har samme høye Biologiske Verdi som ett vanlig ubehandlet myseprotein.
Om du velger å bake et vegetabilsk protein bør du tenke på at disse har en mye lavere Biologisk Verdi enn et myseprotein, hvilket betyr at du bare kan absorbere rundt 65 til 75 % av proteinet. Dette kan være bra å ha i tankene, om du eksempelvis går på diet og har behov for å komme opp i en viss mengde protein per dag.
Anvendingsområder og oppskrifter
Bakeprotein kan erstatte en del av melet eller andre tørre ingredienser i blant annet brød, pannekaker, pizza, brownies, muffins, med flere. Når du velger å bake med proteinpulver reduserer du enkelt mengden av karbohydrater samtidig som du øker proteininnholdet. Vil du unngå gluten er et bakeprotein i kombinasjon med mandel mel en uslåelig kombinasjon! I vår oppskriftsavdeling finner du mange eksempler og inspirasjoner på hvordan du kan bake med proteinpulver!
Hvis du liker tanken på sunnere og mer næringsrik mat eller bakverk er bakeprotein en uvurderlig partner i kjøkkenet!
-
Sorter
-
Varumerke
Oversiktlig webside som er lett å finne fram på, og veldig rask service! Produkter av høy kvalitet!
Fornøyd med varene
Rask levering og gode tilbud! Velsig imponert over proteinpulverene på smak. Veldig fornøyd!
Bra produkt, enkelt å bestille og rask levering
Veldig fornøyd med det jeg bestilte. Kommer til å handle igjen hos dere. Minuset var at det tok sin tid fra bestilling til varene kom
Grei pris og godt vareutvalg. Forsendelse gikk kjapt.
Rask og enkel levering. Fornøyd med mine produkter.
Veldig bra butikk med et spennende utvalg God betalingsløsning
Godt utvalg. Gode beskrivelser av Varer. Gode priser, og kjapp levering. Meget fornøyd med MM sports i sin helhet.
Raske og pålitelige - samt veldig bra merker.
Rask levering og fornøyd med produktet (BODY SCIENCE- 2st Whey 100% Naturell), god smak.
Gode priser, enkel bestilling, og varene blir sendt fort. Alt i alt en god kjøpsopplevelse