Bakeprotein

Bakeprotein er redningen for deg som vil øke proteininnholdet og forbedre næringsverdien i bakverk og matretter uten verken å ofre kvaliteten eller konsistensen.

Hva er et bakeprotein?

Et bakeprotein er et kosttilskudd som kan enten være et myseprotein eller et vegetabilsk protein som har blitt varmebehandlet for å tåle høye temperaturer på rundt 200 °C under en lengre tid, slik at du kan bake med proteinpulver istedenfor å bruke mel. Vanligvis begynner protein å denaturere (brytes ned og endre struktur) ved temperaturer på over 70 grader. Dette påvirker ikke opptaket eller kvaliteten av proteinet nevneverdig, men kan føre til økt risiko for matintoleranse og allergier. Dessuten blir mange proteintyper klebrige eller harde ved oppheting, som gjør at det å bake med proteinpulver blir vanskelig. I motsetning til, for eksempel, proteinpulver tåler et bakeprotein både oppheting og beholder en normal konsistens, som gjør det ideelt for alle typer av matretter og bakverk der ekstra protein ønskes.

Legg merke til at et bakeprotein er til for å øke proteininnholdet i det du tilbereder. I tilfeller der bakeproteinet består av varmebehandlet myseprotein har mange av de fine proteinfraksjonene som finnes utelukkende i myseprotein gått tapt. Dette er uunngåelig da de allerede skades ved omkring 40° grader Celsius (les mer under myseprotein). Ellers er proteinet helt intakt og har samme høye Biologiske Verdi som ett vanlig ubehandlet myseprotein.

Om du velger å bake et vegetabilsk protein bør du tenke på at disse har en mye lavere Biologisk Verdi enn et myseprotein, hvilket betyr at du bare kan absorbere rundt 65 til 75 % av proteinet. Dette kan være bra å ha i tankene, om du eksempelvis går på diet og har behov for å komme opp i en viss mengde protein per dag.

Anvendingsområder og oppskrifter

Bakeprotein kan erstatte en del av melet eller andre tørre ingredienser i blant annet brød, pannekaker, pizza, brownies, muffins, med flere. Når du velger å bake med proteinpulver reduserer du enkelt mengden av karbohydrater samtidig som du øker proteininnholdet. Vil du unngå gluten er et bakeprotein i kombinasjon med mandel mel en uslåelig kombinasjon! I vår oppskriftsavdeling finner du mange eksempler og inspirasjoner på hvordan du kan bake med proteinpulver!

Hvis du liker tanken på sunnere og mer næringsrik mat eller bakverk er bakeprotein en uvurderlig partner i kjøkkenet!
Body Science
Med Body Science Protein Pancake Mix kan du nå raskt og enkelt lage gode og...
Pris 249,-
Body Science
Body Science Bake Protein er et 80-prosents proteinpuvler utviklet for matlaging...
Pris 299,-
Till toppen