Gratis frakt fra 499 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
-16%

XLNT Sports 3 st Vegan D-vitamin

Størrelse : 100 Kapsler x 3
449,-
537,-
+
Antall på lager Minn meg på
 • Beskrivelse
 • Innhold

Beskrivelse

Vitamin D3 Vegan – vegetabilsk D-vitamin fra lav 

D-vitamin tilskudd som inneholder en vegetabilsk form av solskinnsvitaminet med den samme gode biotilgjengeligheten som finnes i animalske kilder. Utvunnet fra den bærekraftige kilden lav.

 • 100 % vegansk d-vitamin.
 • Plantebasert vitamin D3.
 • 50 µg per dagsdose (2000 IE).
 • 100 vegetabilske kapsler per pakke.
 • Produsert i Sverige.

På grunn av vår geografiske plassering er tilskudd med vitamin D et av de mest brukte vitamintilskuddene i Norden. Kosttilskudd med D-vitamin finnes i flere forskjellige former og i forskjellige styrker, og det er et viktig supplement for å oppfylle behovet vårt om vinteren. De fleste kosttilskudd som inneholder vitamin D, har animalsk opprinnelse og kommer enten fra fisk eller utvinnes fra saueull. Selv om det kan være delte meninger om det er greit å bruke saueull når man er veganer, velger de fleste å ikke bruke det, siden kapselen vanligvis har animalsk opprinnelse.

Body Science Vegan Vitamin D er et kosttilskudd med vegansk D3 som kommer fra lav (lichen). Lav er kort forklart en kombinasjon av alger og sopp som lever i symbiose. Som alle planter produserer også lav vitamin D når solens stråler treffer dem, men i motsetning til andre planter er lav den eneste organismen som produserer nettopp vitamin D3 (kolekalsiferol). Det vil si den formen av vitaminet som det er enklest for kroppen å absorbere. Hvis man vil ha det beste D-vitaminet for veganere, bør man helt klart velge et kosttilskudd som er laget av lav, som i tillegg er en bærekraftig kilde. 

Hvorfor trenger vi vitamin D? 

Vitamin D er et essensielt vitamin som har flere viktige roller i kroppen. Vi trenger det blant annet for å holde oss sunne og friske. Vitamin D hjelper kroppen til å ta opp kalsium og på den måten bygge opp og opprettholde et sterkt skjelett, noe som er ekstra viktig for eldre og for kvinner etter overgangsalderen. Men ved å være fysisk aktiv og spise en kalsiumrik kost i kombinasjon med tilskudd av D-vitamin kan man redusere risikoen for benskjørhet og brudd.

D-vitamin er også viktig for energinivået og humøret. I den mørkere delen av året er det mange som blir slitne og deprimerte – noe vi kaller vintertrøtthet og vinterdepresjon. Derfor reiser mange på solferie om vinteren for å få ny energi og fylle opp D-vitaminlageret. Forskning har vist at det er en forbindelse mellom D-vitaminmangel og depresjon, og at det er betydelig vanligere i land som ligger på den nordlige delen av jordkloden.

D-vitamin vegan

For oss som bor på nordligere breddegrader er det ekstra viktig å sikre D-vitamininntaket i vinterhalvåret. I denne mørke og kalde perioden er solens stråler for svake til å stimulere kroppens naturlige produksjon av D-vitamin. For å unngå mangel på D-vitamin er det derfor viktig at vi får i oss tilstrekkelige mengder via kosten, noe som er en større utfordring for deg som er veganer eller som unngår animalske næringsmidler.

Hvis man spiser variert kost som består av kjøtt, egg og fet fisk, får man i seg en viss mengde D-vitamin, men for de fleste som bor i Norden, er det ikke tilstrekkelig. For å få i seg nok D-vitamin er det anbefalt at enkelte grupper tar tilskudd av D-vitamin, spesielt i vinterhalvåret. Å bruke kosttilskudd med D-vitamin er en trygg og effektiv måte å oppfylle kroppens behov på.

Solen – en utrolig kilde til D-vitamin

Uansett om du er veganer, vegetarianer eller altetende, er solen utvilsomt den beste kilden for D-vitamin. Når vi er utendørs og solens stråler treffer huden, lager kroppen D-vitamin helt naturlig. I sommerhalvåret står solen for rundt 90 % av all D-vitamin vi får i oss – mens den i vinterhalvåret står for 0 %. Heldigvis er D-vitamin et fettløselig vitamin. Det betyr at vi kan lagre D-vitamin i kroppen og på den måten dekke et visst behov i vinterhalvåret. Men selv om vi har vært mye i solen om sommeren, varer dette lageret vanligvis ikke mer enn i en måneds tid. Om vinteren er det derfor relativt vanlig med D-vitaminmangel for oss som bor her i nord. Derfor er det ekstra viktig å sikre D-vitamininntaket i vinterperioden.

D-vitamin fra maten

Når det gjelder mat, finner vi D-vitamin først og fremst i animalske næringsmidler som kjøtt, egg og fet fisk. Vitaminet finnes også i enkelte vegetabilske næringsmidler, spesielt i sopp, men for å få i seg like høye doser som man får med D-vitamintilskudd, må man spise veldig store mengder. I tillegg har denne formen av vitaminet (D2) ikke like høy biotilgjengelighet som det vitaminet (D3) fra animalske kilder har, eller som vi produserer naturlig ved hjelp av solens stråler. Derfor tilhører veganere en av gruppene som anbefales å bruke kosttilskudd med vitamin D – spesielt om vinteren.

 • D-vitamin bidrar til å opprettholde et naturlig skjelett.
 • D-vitamin bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon.
 • D-vitamin bidrar til å opprettholde normale tenner.
 • D-vitamin bidrar til immunsystemets normale funksjon.
 • D-vitamin spiller en rolle i celledelingsprosessen.

OBS! Det er viktig å ha et variert og balansert kosthold og en sunn livsstil.

Artnr: SKU2555811
Produsent: XLNT Sports
EAN:

Innhold

XLNT Sports Vegan Vitamin D

Kosttilskudd.
Antall: 100 vegetabilske kapsler (100 doser).
Dosering1 kapsel.

Bruk: Ta 1 kapsel daglig sammen med mat.

InnholdsdeklarasjonVitamin D (vegetabilsk kolekalsiferol fra lav), fyllemiddel (mikrokrystallinsk cellulose), vegetabilsk kapsel (hydroxypropylmetylcellulose), antiklumpemiddel (vegetabilske magnesiumsalter av fettsyrer).

MERK: Kosttilskudd bør ikke brukes som alternativ til et variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn. Anbefalt dose bør ikke overskrides

OppbevaringOppbevares i originalemballasjen ved romtemperatur.

Innhold per 1 kapsel:
Vitamin D3
50 μg 1000 %*
 
* for merkingsformål prosent av daglig referanseinntak i ifølge EU.
Les mer

Anmeldelse

Det har ikke vært noen anmeldelser for dette produktet.
Retningslinjer for publiserte anmeldelser
Gratis faktura
30 dagar
Gratis frakt
fra 499 NOK
Trustpilot
4,5 / 5
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid

Instagram

Se mer
3 st Vegan D-vitamin
XLNT Sports
3 st Vegan D-vitamin
Størrelse : 100 Kapsler x 3
3 st Vegan D-vitamin
449.00
Gratis frakt
fra 499 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 1040 Anmeldelse
Bekreftet
Ryddig hjemmeside og info

Ryddig hjemmeside og info. Ingen overselling. Rask levering, solid emballert

Bekreftet
Billig og bra innhold i drikke

Billig og bra innhold i drikke

Bekreftet
Rask å presis leveranse

Rask å presis leveranse

Bekreftet
Tusen takk for god kommunikasjon og et…

Tusen takk for god kommunikasjon og et flott produkt.

Bekreftet
Rask, gunstig, bra sending

Rask sending, kjapt levert! Gode priser FOR TIDEN😎, bra produkter. Greit pakk-ingen skader. Tusen hjertelig takk 🤗🤠

Bekreftet
Ryddig og grei nettbutikk med gode…

Ryddig og grei nettbutikk med gode priser. Er faste kunder på bcaa-drikkene deres :) Rask og løsningsorientert kundeservice.

Bekreftet
Fikk feil produkter i posten

Fikk feil produkter i posten, men dere sendte nye med en gang uten noe tull. Det er bra.

Bekreftet
Kjapt og effektivt

Positiv opplevelse! Rask og enkel handel, og rask forsendelse.

Bekreftet
rask og effektiv levering

Varene kom kjapt og effektiv

Bekreftet
Glimrende

Glimrende nettbutikk

Bekreftet
Rask levering

Rask levering, grei nettside, ikkno tull

Bekreftet
Meget fornøyd😊

God service og kjap levering🙌🏼

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?