Gratis frakt t.o.m. 3/3
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Payday Deals avsluttes om 14:24:38
-11%

Body Science 2 st L-teanin 200

Størrelse : 90 V Caps x 2
Teanintilskudd med naturlig L-teanin i små kapsler som er lette å svelge. Aminosyren som finns i høye nivåer i grønn te, og som har vist seg å ha en avslappende og beroligende effekt.
229,-
258,-
+
Antall på lager Minn meg på
  • Beskrivelse
  • Innhold

Beskrivelse

L-teanin 200 mg 

Høydosert kosttilskudd med den unike og allsidige aminosyren teanin.

  • 200 mg naturlig L-teanin per kapsel. 
  • Kapsler som er lette å svelge.
  • 100 % vegansk.
  • Produsert i Sverige.

Teanin er en aminosyre som finnes i tebuskens blader, og grønn te (Camellia sinensis) har et spesielt høyt innhold av den. Til forskjell fra mange andre aminosyrer er ikke teanin en såkalt essensiell aminosyre som eksempelvis leucin, lysin og tryptofan. Den er altså ikke nødvendig for at kroppen skal fungere normalt. Studier viser at L-teanin stimulerer produksjonen av alfabølger i hjernen – den typen hjernebølger som dominerer når vi føler oss rolige og avslappet, men fortsatt er i våken tilstand. Forskning viser at den også ser ut til å kunne øke konsentrasjonsevnen og bidra til bedre læringsevne. Årsaken til dette antas å være teaninets strukturelle likheter med glutamat, som gjør at det kan binde seg til de samme reseptorene i hjernen. Dermed stimuleres nivåene av GABA, serotonin og dopamin – noen av de viktigste signalstoffene som påvirker søvn, humør og velvære.

Teanin er en allsidig aminosyre og finnes i alt fra søvntilskudd, nootropika og kosttilskudd mot stress og for avkobling, til oppkvikkende PWO-er, energidrikker og kosttilskudd for økt fokus, konsentrasjon og læring.

Nøkkelen til teaninets store bruksområde og forskjellige virkninger, som ved første øyekast kan synes å være motstridende, henger sammen med når på døgnet det inntas, med hva og hvor mye. Å benytte seg av et teanintilskudd på dagtid kan være bra for å slappe av og roe seg ned før stressende hendelser, uten at du blir trett eller at konsentrasjonsevnen svekkes. Hvis det i stedet brukes om kvelden, hjelper det kroppen å slappe av før natten, noe som letter innsovningen og bedrer sjansene for en god natts søvn. 

Ved å bruke Body Science Theanine to ganger daglig, for eksempel midt på dagen og før natten, kan du utnytte teaninets fulle potensial.

Grønn te – en naturlig kilde til teanin

Grønn te er en populær drikk verden over, og som lenge har vært kjent for sine beroligende og avslappende egenskaper. Det er nettopp det høye innholdet av L-teanin som gir den disse unike egenskapene. At grønn te inneholder mer teanin enn andre tesorter kommer av at tebladene blir varmet opp i stedet for å oksideres rett etter innhøstingen. På den måten bevares tebladenes naturlig høye innhold av L-teanin, som også gir grønn te dens karakteristiske smak.

Til tross for at grønn te har vært drukket i flere tusen år, var det faktisk ikke før i 1949 at den unike aminosyren teanin ble oppdaget av japanske forskere. Året etter lyktes man for første gang med å isolere stoffet fra teblader, og siden da er en rekke studier av emnet gjennomført. Det er blant annet slått fast at teanin er en aminosyre som trygt kan inntas uten bivirkninger. Forskning viser en sterk forbindelse mellom L-teanin og forbedret søvnkvalitet.

Fordelen med kosttilskudd

Selv om te, og spesielt grønn te, fortsatt er den vanligste måten å få i seg teanin på, har stadig flere fått øynene opp for teanintilskudd. Kosttilskudd trenger ikke smake like godt som en kopp te, men tilbyr til gjengjeld en langt smidigere og mer effektiv måte å få i seg en nøyaktig dose L-teanin på. I majoriteten av alle studiene som har påvist positive helseeffekter med blant annet forbedret søvnkvalitet, har doseringen av teanin ligget på 200 mg. For å få i seg den dosen ved hjelp av grønn te måtte man drikke fire til fem kopper. Inntak av den mengden væske rett før leggetid hadde neppe gitt særlig god søvn, og det er også observert en forbindelse mellom høye doser av grønn te og leverskader. Å benytte seg av et kosttilskudd med teanin er ikke bare smidigere, men er også et tryggere valg for å stimulere til god søvn.

Forskjellige typer teanin

Alle aminosyrer, bortsett fra glysin, er såkalte stereoisomerer og er strukturelt sett et speilbilde av hverandre – akkurat som hendene våre. Enkelt sagt kan de deles inn i to former, og forskjellen mellom dem er at de dreier planpolarisert lys hver sin vei, altså mot venstre eller høyre. Når lyset dreies mot venstre, kalles det levoroterende og betegnes med en L- foran navnet på aminosyren. Når lyset dreies mot høyre, kalles det dekstroroterende og får betegnelsen D- i stedet for L-.

Alt protein i menneskekroppen er oppbygd utelukkende av venstrevridde aminosyrer, det vil si L-formen. Det samme gjelder for nesten alle naturlig forekommende aminosyrer. Tidligere trodde man at D-isomerer kun eksisterte som syntetisk fremstilte aminosyrer, og at de ikke fantes i naturen, men i den senere tid har man oppdaget at D-formen også kan forekomme naturlig. Helt generelt kan det sies at L-formen er mer stabil og har en høyere biologisk verdi og et høyere opptak i kroppen enn D-formen.

I alle studier som er gjennomført om emnet og med påviste positive helseeffekter som blant annet bedre søvnkvalitet, er det nettopp L-teanin som er brukt – og i de fleste tilfellene også i en dose på 200 mg teanin. Nøyaktig samme form og dose som Body Science Theanine inneholder.

L-teanin og koffein

Koffein, som også finnes i visse tesorter, er et av verdens mest konsumerte oppkvikkende midler – såkalte stimuli. Koffein gjør oss friske og opplagte, men kan også gi bivirkninger som skjelvinger, svettetokter og økt nervøsitet. Ettersom teanin har en avslappende og beroligende effekt uten å forårsake døsighet, har man lenge kombinert koffein og teanin for å eliminere koffeinets bivirkninger.

Studier har vist at teanin reduserer koffeinets negative virkninger, samtidig med at kombinasjonen har en synergisk effekt som fremmer økt våkenhet, fokus og reaksjonsevne. Aminosyren L-teanin bidrar dessuten til å forbedre hukommelsen og konsentrasjonsevnen, noe som gjør den ekstra interessant for studenter å benytte seg av. 

Dette har gjort kombinasjonen av teanin og koffein til en populær kombo i PWO-er og kosttilskudd for økt fokus og konsentrasjon.

Artnr: SKU252981
Produsent: Body Science
EAN:

Innhold

Body Science Theanine

Kosttilskudd.
Antall: 90 vegetabilske kapsler (90 doser).
Dosering1 kapsel.

BrukInnta 1 kapsel før du legger deg.

Innholdsdeklarasjon: L-teanin, vegetabilsk kapsel (hypromellose), fyllemiddel (mikrokrystallinsk cellulose), antiklumpemiddel (silika). 

OBS: Kosttilskudd bør ikke brukes som alternativ til et variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn. Anbefalt dose bør ikke overskrides.

Best før utgangen a: Se stempel ved siden av strekkoden.

Oppbevaring: Oppbevares i originalemballasjen ved romtemperatur.

Innhold per 1 kapsel:
L-teanin 200 mg
 
Les mer
Min erfarenhet är att en kapsel på 200 mg fyller funktionen av att vara milt lugnande. Det förefaller mig som att l-teanin drar ned på tempot i kroppen samt hjälper mig att fokusera när jag upplever det lite kaotiskt i hjärnan.
Nöjd!
Retningslinjer for publiserte anmeldelser
Gratis faktura
30 dagar
Gratis frakt
t.o.m. 3/3
Trustpilot
4,5 / 5
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid

Instagram

Se mer
2 st L-teanin 200
Body Science
2 st L-teanin 200
Størrelse : 90 V Caps x 2
2 st L-teanin 200
229.00
Enestående
Basert på 1019 Anmeldelse
Bekreftet
Meget fornøyd😊

God service og kjap levering🙌🏼

Bekreftet
Pakken kom raskt

Pakken kom raskt. Varene var selvfølgelig amazing. Bruker glycine daglig i te og kaffe pga glycine er med på å syntetisere collagen! Billig var dere også😃

Bekreftet
Anbefaler

Produktet holder målet👍🏻 Dette blir ikke siste handel.

Bekreftet
Enkelt å finne fram til varene på…

Enkelt å finne fram til varene på nettsida. Rask levering.

Bekreftet
Kjapt

Kjapt, enkelt og god kvalitet

Bekreftet
Dere har verdens beste proteinpulver

Dere har verdens beste proteinpulver. Body sience protein delight. Prøvde meg på et Anna merke, men måtte hastebestille fra dere igjen :)

Bekreftet
Supert protein pulver 💪

Supert protein pulver 💪

Bekreftet
Kvikk og grei levering.

Kvikk og grei levering.

Bekreftet
Raskt levert og produktet er veldig bra

Raskt levert og produktet er veldig bra

Bekreftet
Fornøyd

Ikke noe spesielt å merke seg.

Bekreftet
Bra!

Varene kom raskt og fremstår slim som beskrevet på siden.

Bekreftet
Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Bra kvalitet og rask levering 🌞🙏

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?