Gratis frakt Fra 799 kr
Levering: 2-3 virkedager
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 
Hjem / Blogg /

Ti tips for vellykket fettforbrenning

Har du som mål å forbrenne fett? Her er noen smarte tips for effektiv og skånsom fettforbrenning!

1. Planlegg

Det er helt avgjørende å ligge et skritt foran for å holde stø kurs gjennom en slankeperiode. Å ha riktige matvarer for hånden til riktig tid minimerer faren for å ta dårlige beslutninger og gjør det enklere å spise riktig. Du har sikkert sett måltidsplanleggerne på sosiale medier, de som ferdigstiller 20 komplette matbokser hver søndag kveld for deretter å cruise gjennom enda en vellykket diettuke. Overdrevent for noen, livsnødvendig for andre. Nytten av planlegging, i et nøtteskall.

2. Balanser på grensen

Vellykket fettforbrenning er en balansegang. Det er lett å rase ned i vekt og raskt tape fett hvis du går på en krasjdiett der du knapt spiser i det hele tatt. Problemet er at det ikke vil gjøre kroppen din noen tjenester i det lange løp, og heller ikke lar seg opprettholde over lengre tid. Men hvis du i stedet gjør for lite, stagnerer resultatene. Balanser på grensen. Spis og tren som vanlig. Nesten. Med den minst mulige endringen som gjør at kroppsfettet sakte, men sikkert renner av. Så klarer du å holde deg til dietten og skjerpe fysikken på lang sikt.

3. Spis grønnsaker

Uansett hvilken diett du følger, kan du alltid redde deg ved å spise mer grønnsaker. Bytt ut en del av alle energitette kilder til stivelse, som pasta og brød, med kompakte grønnsaker som brokkoli, asparges og kål. På den måten kan du fortsatt spise deg mett, samtidig som du investerer i din langsiktige helse og kutter den nødvendige kalorimengden.

4. Lag en liste over ufarlige matvarer

Skriv en faktisk fysisk liste over alle matvarer og snacks du liker, og som fungerer med dietten. Liker du eple? Et kokt egg? En god proteinbar? En pizzasalat? En stor kopp morderisk sterk kaffe? Jo flere desto bedre. Ha flest mulig buffermatvarer fra listen tilgjengelige på forhånd. Når hunger og sug setter inn, jobber du deg bare gjennom listen til suget går over. Ta to epler, tre kopper kaffe, fire selleristilker med kalorifrie nudler, en rå løk og fire kopper te om du må. Hvem bryr seg vel om at sluttresultatet ser litt underlig ut på trykk? Her gjelder det å gjøre det som kreves for å holde seg på den smale sti mot målene du har satt deg.

5. Tren metabolsk styrke

Legg inn CrossFit, sirkeltrening, kettlebelltrening, vekttrening med skivestang eller annen tilsvarende trening i programmet ditt. Styrketrening med eksplosive momenter og mange repetisjoner som gir deg melkesyre i hele kroppen og høy puls. Den typen trening hjelper deg å beholde muskelmassen samtidig som den forbrenner energi og omstiller den hormonelle balansen, for eksempel insulinfølsomheten, til en hardere fysikk.

6. Gå turer

I tillegg til den vanlige treningen bør du gå lange turer på rundt en time omtrent annenhver dag. Turene belaster ikke kroppen og restitusjonskapasiteten på samme måte som en vanlig treningsøkt, men fungerer mer som en aktiv hvile som fremskynder restitusjonen. Likevel utretter turgåingen mirakler for fettforbrenningen. Morgen eller kveld, på fastende hjerte eller ikke, ser ikke ut til å spille noen større rolle. Ut på tur, aldri sur. Når det passer deg.

7. Tren passende mengder

Med de to forrige tipsene friskt i minne er det nok en gang viktig å huske betydningen av ikke å bikke over i det ekstreme. Hvis drømmekroppen krever en treningsmengde du verken kan eller vil opprettholde, vil du heller ikke oppnå varige resultater. Jo visst kan du trykke på favorittspillelisten og stille deg på favorittkardiomaskinen i tre timer om dagen. Fettet kommer til å forsvinne i en fei. Ulempen er at det kommer like raskt tilbake den dagen du vil bruke livet ditt til noe annet enn kardio.

8. Ta en timeout, observer dine egne impulser

Det spiller ingen rolle hvor tøff og rutinert du er. En lang og hard diett, kanskje med konkurranseambisjoner, kan være en belastning for både kropp og psyke hos hvem som helst. Vær trygg på at du ikke er nødt til å gjøre noe bare fordi du tilfeldigvis føler eller tenker på en spesiell måte. Når du kjenner skrikende sult, sviende beinmuskler eller total håpløshet over hele situasjonen, bør du ta en mental timeout og kjenne ordentlig på følelsen i noen minutter. Hva kan skje? Kjenn det du kjenner helt og fullt en kort stund. Fortsett deretter mot den sødmefylte seieren. La ikke noen flyktige følelser av ubehag ta motet fra deg. Aksepter dem slik de er, men la dem ikke styre handlingene dine.

9. Hvil

Stress er et diffust begrep, men er svært viktig å ta hensyn til når vi slanker oss. Kroppen utsettes for ekstra stress når den ikke får tilstrekkelig med drivstoff og i stedet må mobilisere og tære på reservene. Langvarig kronisk stress går utover både kroppen og livskvaliteten. Ta nattesøvnen og hvilen ekstra alvorlig når du slanker deg. En times ekstra søvn vil føre til mindre sult og sug, mindre stress og raskere resultater.

10. Ta det rolig

Når du har gjort det som trengs for at fettet sakte, men sikkert skal reduseres, kan du ta det rolig og ikke stresse med dietten og resultatene. Fettforbrenning skjer i rykk og napp, akkurat som det meste annet i livet og naturen. Fall ikke for fristelsen til å gjøre mer enn du må når det ser ut til å stå på stedet hvil noen dager eller en uke. Noen ganger tar det ganske enkelt litt tid. Ha is i magen og la dagene gå.

Ny kunde?