Hjem / Blogg /

De tre raskeste veiene til fettforbrenning

Kalorier inn – kalorier ut. Alle vet i dag hvordan man blir kvitt fett: ved å forbrenne mer energi enn vi putter i oss. Her er tre viktige aspekter å vurdere hvis du vil maksimere fettforbrenningen:

  • Kroppssammensetningen din
  • Fasten og den absorptive fasen
  • Insulin

En person måler midjen med målebånd

Kroppssammensetning

En kropp med mer muskler og mindre fett håndterer karbohydrater bedre og har høyere forbrenning ved hvile enn en kropp med mindre muskler og mer fett. Derfor begynner paradigmet å skifte når det gjelder hvilken treningsform som forbrenner fett mest effektivt. Det er styrketrening og ikke kondisjonstrening som tydeligst forutsier en god kroppssammensetning. Livet er urettferdig, for de som allerede har en bedre kroppssammensetning, har faktisk mer å spille på når det gjelder fortsatt fettforbrenning! Tung og intensiv styrketrening er veien å gå for å forbedre kroppssammensetningen raskest og mest effektivt.

Faste og postabsorptiv fase

Fastende kardiotrening har til alle tider vært benyttet av idrettsutøvere for å maksimere bruken av fett som drivstoff til treningen. Etter et måltid stiger blodsukkeret i noen timer, noe som gjør det mer sannsynlig at energien du henter til treningen, tas fra karbohydratene du nettopp har spist, i stedet for fra kroppsfettet. Den postabsorptive fasen inntreffer når blodsukkeret har normalisert seg etter et måltid, og kroppen på nytt befinner seg i fastende tilstand. Trening i denne tilstanden øker forbruket av fett til aktiviteten. Tenk på blodsukker som pengene i lommeboken og kroppsfettet som sparepengene i banken. Ingen bruker av sparepengene så lenge det er penger igjen i lommeboken. Men kardiotrening i den postabsorptive eller fastende fasen, for eksempel før frokost, gir ikke kroppen noe valg. Kroppsfettet må brytes ned!

Insulin

Insulin er et hormon som signaliserer til kroppen at den skal stanse nedbrytningen av fett og muskler og i stedet begynne å bygge opp reservene på nytt. Insulin er viktig ved muskeloppbygging, men hemmer fettforbrenningen. Karbohydrater i kostholdet gir opphav til utsondring av insulin, men enda viktigere å tenke på er begrepet insulinfølsomhet, som viser til hvor mye insulin som går med til en gitt mengde karbohydrat. Insulinfølsomheten forbedres av trening og av en god kroppssammensetning, og kan påvirkes av visse kosttilskudd som omega-3, gurkemeie, sink, magnesium og alfa-linolensyre (ALA).

15% Rabatt