Gratis frakt fra 499 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Hjem / Blogg /

De tre raskeste veiene til fettforbrenning

Kalorier inn – kalorier ut. Alle vet i dag hvordan man blir kvitt fett: ved å forbrenne mer energi enn vi putter i oss. Her er tre viktige aspekter å vurdere hvis du vil maksimere fettforbrenningen:

  • Kroppssammensetningen din
  • Fasten og den absorptive fasen
  • Insulin

En person måler midjen med målebånd

Kroppssammensetning

En kropp med mer muskler og mindre fett håndterer karbohydrater bedre og har høyere forbrenning ved hvile enn en kropp med mindre muskler og mer fett. Derfor begynner paradigmet å skifte når det gjelder hvilken treningsform som forbrenner fett mest effektivt. Det er styrketrening og ikke kondisjonstrening som tydeligst forutsier en god kroppssammensetning. Livet er urettferdig, for de som allerede har en bedre kroppssammensetning, har faktisk mer å spille på når det gjelder fortsatt fettforbrenning! Tung og intensiv styrketrening er veien å gå for å forbedre kroppssammensetningen raskest og mest effektivt.

Faste og postabsorptiv fase

Fastende kardiotrening har til alle tider vært benyttet av idrettsutøvere for å maksimere bruken av fett som drivstoff til treningen. Etter et måltid stiger blodsukkeret i noen timer, noe som gjør det mer sannsynlig at energien du henter til treningen, tas fra karbohydratene du nettopp har spist, i stedet for fra kroppsfettet. Den postabsorptive fasen inntreffer når blodsukkeret har normalisert seg etter et måltid, og kroppen på nytt befinner seg i fastende tilstand. Trening i denne tilstanden øker forbruket av fett til aktiviteten. Tenk på blodsukker som pengene i lommeboken og kroppsfettet som sparepengene i banken. Ingen bruker av sparepengene så lenge det er penger igjen i lommeboken. Men kardiotrening i den postabsorptive eller fastende fasen, for eksempel før frokost, gir ikke kroppen noe valg. Kroppsfettet må brytes ned!

Insulin

Insulin er et hormon som signaliserer til kroppen at den skal stanse nedbrytningen av fett og muskler og i stedet begynne å bygge opp reservene på nytt. Insulin er viktig ved muskeloppbygging, men hemmer fettforbrenningen. Karbohydrater i kostholdet gir opphav til utsondring av insulin, men enda viktigere å tenke på er begrepet insulinfølsomhet, som viser til hvor mye insulin som går med til en gitt mengde karbohydrat. Insulinfølsomheten forbedres av trening og av en god kroppssammensetning, og kan påvirkes av visse kosttilskudd som omega-3, gurkemeie, sink, magnesium og alfa-linolensyre (ALA).

Vil du finne mer inspirasjon til kosthold og trening? Sjekk ut noen av våre artikler nedenfor:

Gå opp i vekt

Raw Style Fudge

Tre nye superøvelser for baken

Gratis frakt
fra 499 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 941 Anmeldelse
Bekreftet
Veldig rask levering og bra produkter

Veldig rask levering og bra produkter

Bekreftet
Alt kommer i perfekt stand og dei…

Alt kommer i perfekt stand og dei kostet ikke så mye for levering, produktet er veldig god har kjøpte en protein pulver den er kjem god anbefales,tusen takk MM Sports Norge 🫡

Bekreftet
Varene jeg bestilte kom som avtalt og…

Varene jeg bestilte kom som avtalt og alt var i henhold til avtale.

Bekreftet
Veldig bra 👍

Veldig bra 👍

Bekreftet
Kjempegod kvalitet og god pris

Kjempegod kvalitet og god pris. Jeg er veldig fornøyd

Bekreftet
Rask levering

Rask levering! Varen sjal brukes! :)

Bekreftet
Supre produkter. God service

Supre produkter. Alltid gode tilbud. Rask levering.Tipp topp

Bekreftet
God service raskt levert

God service raskt levert

Bekreftet
Alt bra

Alt bra, eg er fornøyd

Bekreftet
Enkel og rask

Enkel og rask

Bekreftet
Meget nøgd

Raskt og greit :)

Bekreftet
Kjapt levert

MM Sports leverer raskt og produktet som jeg kjøper er jeg veldig fornøyd med

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?