Gratis frakt Fra 799 kr
Levering: 3-5 virkedager
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 
Hjem / Blogg /

Massasjepistol – hvem har bruk for en og hvordan fungerer den?

Massasjepistolen har blitt et veldig populært verktøy med mange fordeler! Ordet massasjepistol kommer fra det engelske «massage gun», og oppfinnelsen er en videreutvikling av fenomenet sjokkbølgebehandling, eller shockwave therapy. Men hvordan fungerer en massasjepistol og hva kan den gjøre for deg?

 

Massasjepistol – bruk

Massasjepistolen er utviklet etter inspirasjon fra behandlingsmetoden shockwave therapy, en teknikk som har blitt brukt i helsevesenet siden 1980-tallet. Behandlingen innebærer at man bruker raske og tette støt for å behandle skader og problemer i ledd og muskler. Behandlingen er vitenskapelig testet med dokumentert effekt. Muskler som spennes over lang tid, kan utvikle triggerpunkter eller muskelknuter som kan gjøre vondt, selv når muskelen hviler.  Når muskler og ledd behandles med disse støtene, genereres det økt blodsirkulasjon, økt vevsrestitusjon og økt aktivitet i cellene. Du kan gjerne bruke massasjepistolen hver dag, ca. ti minutter fordelt på forskjellige kroppsdeler er passe.

 

Melkesyre og restitusjon

For deg som trener hardt, har massasjepistolen en rekke forskjellige bruksområder. For eksempel ved støle muskler, ønske om raskere restitusjon, behandling av overbelastning eller økt blodgjennomstrømning, fordi en massasjepistol skal gi samme effekt på blodsirkulasjonen som trening og får deg til å orke mer. Når musklene behandles med denne typen terapi, bidrar det også til mer fleksibelt og mindre stivt bindevev rundt musklene. Bindevev finnes i hele kroppen, både overfladisk under huden og lengre inne, rundt muskler, organer og sener. Bindevevet er bygd opp av kollagen og holder kroppen sammen, i tillegg til at det påvirker bevegeligheten. Bindevevet fungerer som et «etui» for musklene våre, og ofte trenger bindevevet mer behandling enn selve musklene.

Hvis massasjepistolen skal brukes til oppvarming av muskler, bør du bruke en lav frekvens. Ved å behandle de større muskelgruppene med denne metoden før en treningsøkt øker blodsirkulasjonen, og dette vil som nevnt legge til rette for bedre ytelse. Ved å massere bindevevet får du dessuten en mer bevegelig og mindre anspent kropp.

Behandling med massasjepistol etter trening skal hjelpe kroppen med å restituere raskere, slik at du kan trene hardt igjen i løpet av kortere tid. Restitusjon er dessuten vesentlig for å unngå skader og kunne utvikle seg i treningen.

Når du behandler musklene etter trening, er det viktig å tenke på følgende:

  • Ikke bruk for hardt frekvensnivå
  • Finn områdene som er ømme
  • Hold maskinen på ett sted i minst 30 sekunder.

Det får musklene til å slappe av og vil redusere smertene.

Ved intens trening kan det dannes melkesyre i musklene. Det er ufarlig, men ikke særlig behagelig. Melkesyre kan i verste fall holde seg i flere dager, og kroppen har iblant vanskelig for å kvitte seg med den selv. Ved å behandle musklene med en massasjepistol kan du hjelpe kroppen med å påskynde prosessen.  Et annet verktøy for å ta vare på bindevevet er en såkalt foam roller, som kan være et godt supplement, men som ikke når like dypt inn i vevet. En foam roller klarer heller ikke å behandle et like spesifikt område. For å oppsummere fungerer en massasjepistol like godt både til oppvarming før trening som til restitusjon etter treningsøkten.

 

Stivhet og smerter i kroppen

Er du derimot mer stillesittende eller har ryggplager og knuter? Dette kan en massasjepistol gjøre for deg!

Akkurat som at høyere blodsirkulasjon er bra for personer som har høye treningsmål, er det like viktig for stillesittende å øke blodgjennomstrømningen. Når vi ikke beveger oss nok, går blodsirkulasjonen tregere, og dette vil igjen gjøre det vanskeligere for kroppen å ta opp oksygen. Ved å bruke en massasjepistol kan du aktivere musklene til tross for stillesittingen, og få i gang blodgjennomstrømningen.

Har du en stillesittende arbeidssituasjon, kan lange dager foran en datamaskin også føre til både stivhet og smerter i musklene rundt rygg og nakke. Etter en lengre periode med slik stivhet hender det at det oppstår knuter. Knuter er muskelpartier som blir harde og gjør vondt. En massasjepistol kan ha en oppløsende effekt på disse knutene, fordi vibrasjonene har en avslappende effekt på de spente musklene. Behandle de ømme områdene i ca. 20 sekunder før du går videre.

Tre ytterligere fordeler ved daglig bruk av en massasjepistol:

  • Hvis du står store deler av dagen eller har ømme og hovne føtter, kan du behandle fotbuen og leggmuskelen med en massasjepistol for å redusere smertene.
  • Hvis du har problemer med å slappe av, med en rastløshet i musklene om kveldene og en krypende prikking i beina, lider du kanskje av såkalte «rastløse bein». Å massere beina før leggetid kan redusere plagene fordi det hjelper musklene med å slappe av, og dermed kan søvnen bli bedre.
  • Lider du av spenningshodepine? Ved å behandle øvre del av rygg og nakke ved første symptom på spenningshodepine kan du lindre plagene.

 

MM Sports massasjepistol

MM Sports massasjepistol er et kraftig og velutstyrt produkt med mange fordeler.

Produktinformasjon:

  • Seks utbyttbare massasjehoder som gjør det mulig å tilpasse maskinens støtbølger til forskjellige områder og formål.
  • 9 forskjellige hastighetsnivåer og 2 forskjellige moduser
  • 3–5 timer lang batterilevetid
  • Lavt støynivå

 

Viktig informasjon!

Det viktigste er å starte forsiktig med massasjepistolen. Det skal føles behagelig og avslappende, ikke anstrengende for musklene. Start på lav frekvens, og ikke behandle ømme punkter for lenge. 20 sekunder er nok. Hvis du finner områder som er for ømme til å behandle rett på, kan du bruke massasjepistolen rundt triggerpunktene.

Gravide kvinner bør ikke bruke massasjepistol av risiko for å bruke produktet feil. Av samme grunn bør produktet ikke brukes av personer med pacemaker eller personer som nylig har blitt operert. Unngå å behandle området fra halsen og oppover. Kvinner bør ikke behandle brystvev og unngå å massere ryggraden og direkte på beina.

 

 

Enestående
Basert på 504 Anmeldelse
29 november
⭐⭐⭐⭐⭐

⭐⭐⭐⭐⭐ 100% fornøyd

VYTAUTAS MATULIONIS
12 november
Hurtig forsendelse.

Hurtig forsendelse.

Andreas Bringedal
10 november
Rask og grei bestilling og levering

Rask og grei bestilling og levering

Bjarne Edvartsen
10 november
bra, gode bars

bra, gode bars

Kim Sunden
05 november
Rask levering

Rask levering

Hans Ivar
16 oktober
Bra!

Gode produkter til gode priser! Varene sendes hurtig.

Erlend Myhre
06 oktober
Bra erfaring

Rask levering. God pris.

Tore Sundeng
06 oktober
Rask levering og bra priser😃👍

Rask levering og bra priser😃👍

Kathrine Eivindsen
05 oktober
Tipp topp

Tipp topp, bra service og rask levering av godt produkt.

Robert
09 september
Gode produkter og greie priser

Gode produkter og greie priser

Andre Kastell
07 september
Problemfritt 👌🏻

Problemfritt 👌🏻

Ina Hilmarsen
05 september
5×🏅

5×🏅.. ..yeah buddy

Jama Hamarson
Ny kunde?