Gratis frakt fra 100 kr t.o.m 31/1
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,4 / 5
Sikker levering 
Hjem / Blogg /

Noen viktige aminosyrer!

På tide med noe nytt innen kosttilskudd? La oss få tipse deg om noen mindre kjente aminosyrer med merkelige, kraftige virkninger på fysikk, psyke og velvære.

Protein består av aminosyrer og er det viktigste makronæringsstoffet for oss som trener. En høy andel protein i kostholdet garanterer at musklene får det de trenger for å kunne bygge seg opp etter treningen. Det ser også ut til at proteinrik mat bidrar til vektreduksjon og fettforbrenning, blant annet fordi det metter bedre enn annen mat. Det finnes også vitenskapelige indikasjoner på at overskudd av protein ikke fører til økt kroppsfett, slik overskudd av annen mat gjør.  Men dette er effekter av protein som makronæringsstoff. I tillegg til disse viktige fordelene har også enkelte aminosyrer noen svært interessante virkninger.

EAA, BCAA og leucin – de essensielle aminosyrene, EAA, er de aminosyrene kroppen ikke kan produsere på egen hånd. Til tross for at flere av de essensielle aminosyrene har farmakologiske virkninger, er dette tilskuddet enda mer likt et proteintilskudd enn et enkelt aminosyretilskudd. Et konsentrat av de viktigste aminosyrene! BCAA – forgrenede aminosyrer (Branched Chain Amino Acids), er tre separate aminosyrer som lenge har vært ansett som et slags musklenes førstevalg det gjelder aminosyrer. I dag heller forskerne til at det er en av de tre, leucin, som står bak de viktigste virkningene man tidligere har sett av BCAA. Men BCAA fortsetter å være relevant, idet alle de tre aminosyrene er essensielle, og leucin er en svært viktig og effektiv substans. Leucin – kongen av muskelbyggende aminosyrer og næringsstoffer. Leucin, som er både en BCAA og en EAA, er identifisert som det enkelte mest muskeloppbyggende av alle næringsstoffer. Det er leucin som starter den anabole responsen etter trening.

Betain – er ikke en rendyrket aminosyre, men et såkalt metylderivat av aminosyren glysin. Betain har lenge vært kjent som et helsekostpreparat for sin kapasitet til å forbedre metyleringsprosesser. Nå kommer betain tilbake i form av et sportskosttilskudd. Moderne forskning har indikert at betain kan forbedre en mengde verdier som er helt sentrale i trening og kroppsforvandling. Deriblant kroppssammensetning, anabol hormonprofil og prestasjonsevne på treningen.

Glysin – fungerer som signalstoff og er involvert i avslapning, restitusjon og belønning på neurologisk nivå. Blant annet pågår det forsøk på Sahlgrenska i Göteborg der de lykkes med å behandle alkoholisme med glysin.

Taurin – forbedrer eventuell atletisk og mental prestasjonsevne, noe som har gjort taurin til en populær ingrediens i energidrikker. Det naturlige innholdet av taurin i hjerte og hjerne synker etter hvert som vi blir eldre.

Kort sagt

  • Protein og aminosyrer er de viktigste næringsstoffene for treningseffekt og kroppsforvandling. Protein bygger muskler, metter og er nesten umulig å bli fet av, selv når man inntar et stort overskudd.
  • I tillegg til proteinets makroeffekter har enkelte aminosyrer kraftfulle farmakologiske virkninger. EAA, BCAA og leucin er velkjente fra tidligere for sine nøkkelroller i muskeloppbygging.
  • Betain er et mindre kjent aminosyrederivat, som blant annet kan forbedre kroppssammensetning, anabol hormonprofil og prestasjonsevne på treningen.
  • Glysin er en ikke-essensiell aminosyre som fungerer som signalstoff i sentralnervesystemet og blant annet er involvert i avslapning, restitusjon og belønningsmekanismer.
  • Taurin har lenge vært brukt som ingrediens i energidrikker, og fungerer blant annet som signalstoff i sentralnervesystemet. Nivåene reduseres når vi blir eldre, og taurin har med blandede resultater vært undersøkt som tilskudd for atletisk prestasjonsevne.
Gratis frakt
fra 100 kr t.o.m 31/1
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 775 Anmeldelse
Bekreftet
Rask levering

Rask levering. :) Er veldig fornøyd.

Bekreftet
Rask levering og grei pris

Rask levering og grei pris

Bekreftet
Ukomplisert !

Ukomplisert !

Bekreftet
Fornøyd👍

Oversiktlig, lett å betale og bra produkt.

Bekreftet
Rimelig pris

Rimelig pris, raskt levert!

Bekreftet
Det greit kunne pakker hjem på døra

Veldig bra produkter

Bekreftet
Utrolig bra kundeservice

Utrolig bra kundeservice! Fikk hjelp og svar samme dag. Veldig fornøyd med produktet også!! Anbefales :)

Bekreftet
Rask og grei handel.

Rask og grei handel.

Bekreftet
Raskt ekspedert

Raskt ekspedert i den travle førjulstiden!

Bekreftet
veldig fint produkter

raskt levering god produkter veldig fint anbefaler... Jeg er veldig fornøyd.

Bekreftet
Veldig god protin Shake

Veldig god protin Shake. Koster ikke all verden. Og veldig god på smak☺️ kommer til å kjøpe mer fra mm sport.

Bekreftet
God pris og svært rask levering

God pris og rask levering

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?