Gratis frakt fra 499 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Hjem / Blogg /

7 Brystøvelser for brystmusklene dine

Brystet er en populær muskelgruppe å trene, spesielt for de som ønsker en velutviklet og sterk overkropp. For å få en god og effektiv treningsøkt for brystmusklene dine, er det viktig å inkludere ulike brystøvelser som engasjerer både den øvre og nedre delen av muskelen. Det er også bra å variere antall sett, antall repetisjoner og vekter for å utfordre deg selv under hver økt. Vi guider deg gjennom 7 forskjellige brystøvelser for brystmusklene dine som du kan inkludere i neste overkroppspass.

Benkpress

Benkpress er en effektiv øvelse for å bygge styrke og muskelmasse i overkroppen, spesielt i brystet, skuldrene og triceps. For å maksimere fordelene, er det viktig å utføre øvelsen med riktig teknikk. Begynn med å ligge flatt på benken, føttene festet på gulvet og ha en lett bue i ryggen. Grip stangen med hendene litt bredere enn skulderbredden og senk stangen kontrollert til brystet. Hold albuene i en vinkel på 90 grader og press deretter stangen opp til utstrakte armer. Det er viktig å unngå overdreven svai i ryggen og bruke en stabil og jevn bevegelse. Begynn treningen med en lettere vekt for å finjustere teknikken før du gradvis øker motstanden.

Hantelpress

Hantelpress er en god brystøvelse som engasjerer flere muskelgrupper samtidig og bidrar til å bygge styrke og definisjon i skuldrene, triceps og øvre del av brystet. Hantelpress ligner på benkpress, men utføres i stedet med manualer liggende på en rett, skrå eller skrå benk. For god teknikk i hantelpress, begynn med å lene benken. Ved å utføre øvelsen med forskjellig benklutning, har du muligheten til å treffe ulike deler av brystmuskelen. Sett deg deretter på benken og ta en manual i hver hånd på skulderhøyde. Hold ryggen rett og kjerneaktivert. Press deretter manualerne rett opp over hodet med utstrakte armer og gå tilbake kontrollert til startposisjonen. Det som er viktig å tenke på ved hantelpress er å unngå svai i ryggen og overdreven helling. Det er også viktig å justere vekten etter din evne og fokusere på en jevn, kontrollert bevegelse før du øker vektene. Hantelpress er ikke bare en god brystøvelse, men hjelper også med å forbedre stabiliteten og muskelbalansen.

Flyes med manualer

Flyes med manualer er en god brystøvelse som isolerer brystmusklene og bidrar til å forme og definere brystet. For å utføre flyes med riktig teknikk, kan du ligge på en benk med en manual i hver hånd, armene litt bøyd og håndflatene pekende mot hverandre. Senk sakte manualerne ut til sidene med en myk bøyning i albuene for å føle strekk i brystmusklene. Press deretter manualerne tilbake til startposisjonen med en kontrollert bevegelse. Fokuser på å opprettholde en stabil kjerne og unngå overstretching av albuene. Flyes med manualer er en perfekt øvelse for å treffe de ytre delene av brystet og kan tilpasses med ulike vekter for å passe din styrkenivå.

Dips

Dips er en god øvelse som engasjerer flere muskelgrupper samtidig, som brystmusklene, skuldrene og triceps. For å utføre dips riktig, plasser hendene på to forhøyede overflater (som dip-bars eller benker) og løft kroppen opp slik at armene er helt utstrakte. Senk deretter kroppen ned ved å bøye albuene til overarmene er parallelle med bakken eller litt under. Press deretter opp til startposisjonen med kraft fra brystet og triceps.

Armhevinger (Push-ups)

Armhevinger, også kjent som push-ups, er en effektiv øvelse som gir trening til flere muskelgrupper i overkroppen. Ved å styrke brystet, skuldrene, triceps og kjernen, er armhevinger en god øvelse å inkludere i treningsrutinen. For å utføre armhevinger, plasser hendene på bakken i skulderbredde, strekk ut bena og hold kroppen rett som en planke. Senk kroppen ved å bøye albuene til brystet nesten berører bakken, og press deretter opp til startposisjonen. Armhevinger er allsidige og kan varieres for å utfordre forskjellige muskelgrupper ved å justere håndposisjonen eller inkludere variasjoner som bredt eller smalt grep. Med regelmessig trening av armhevinger kan du bygge styrke og definisjon i overkroppen samtidig som du forbedrer den generelle kroppsstabiliteten.

Kabelkryss

Kabelkryss er en allsidig øvelse som fokuserer på å isolere og styrke brystmusklene. Ved å bruke en kabelmaskin kan du opprettholde jevn og konstant spenning gjennom bevegelsen, noe som bidrar til å utvikle musklene jevnt og øke fleksibiliteten. For å utføre kabelkryss, stå midt mellom to kabelmaskiner og ta tak i håndtakene med utstrakte armer. Trekk deretter armene foran deg, kryss dem lett foran kroppen og kjenn kontraksjonen i brystet. Gå deretter tilbake til startposisjonen med kontrollerte bevegelser. Kabelkryss gir ikke bare utmerket brysttrening, men hjelper også med å forbedre stabiliteten og fleksibiliteten i skuldrene. I tillegg kan du justere høyden på kabelmaskinene for å rette inn forskjellige deler av brystet.

Brystpress i maskin

Brystpress i maskin er en god øvelse for å bygge styrke og muskelmasse i brystet, spesielt egnet for både nybegynnere og erfarne utøvere. Maskinen gir deg stabilitet og styringsregulering, noe som gjør den ideell for å isolere og jobbe spesifikt med brystmusklene. For å utføre brystpress i maskin, juster setet og håndtakene i henhold til kroppslengden og preferansene dine. Sitt deretter ned og plasser hendene på håndtakene med albuene bøyd i 90 grader. Press håndtakene fremover ved å forlenge armene helt og kjenn kontraksjonen i brystet. Gå deretter tilbake kontrollert til startposisjonen. En fordel med brystpress i maskin er muligheten til å fokusere på forskjellige deler av brystet ved å endre vinkelen på håndtakene. I tillegg reduserer maskinen risikoen for feil teknikk, noe som gjør den trygg og effektiv for de som vil bygge opp styrke i brystet.

Vil du finne mer inspirasjon til kosthold og trening? Sjekk ut noen av våre artikler nedenfor:

Guide: Slik velger du riktig proteinpulver

CrossFit – 6 øvelser

Den store kreatin-guiden

Gratis frakt
fra 499 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 1040 Anmeldelse
Bekreftet
Ryddig hjemmeside og info

Ryddig hjemmeside og info. Ingen overselling. Rask levering, solid emballert

Bekreftet
Billig og bra innhold i drikke

Billig og bra innhold i drikke

Bekreftet
Rask å presis leveranse

Rask å presis leveranse

Bekreftet
Tusen takk for god kommunikasjon og et…

Tusen takk for god kommunikasjon og et flott produkt.

Bekreftet
Rask, gunstig, bra sending

Rask sending, kjapt levert! Gode priser FOR TIDEN😎, bra produkter. Greit pakk-ingen skader. Tusen hjertelig takk 🤗🤠

Bekreftet
Ryddig og grei nettbutikk med gode…

Ryddig og grei nettbutikk med gode priser. Er faste kunder på bcaa-drikkene deres :) Rask og løsningsorientert kundeservice.

Bekreftet
Fikk feil produkter i posten

Fikk feil produkter i posten, men dere sendte nye med en gang uten noe tull. Det er bra.

Bekreftet
Kjapt og effektivt

Positiv opplevelse! Rask og enkel handel, og rask forsendelse.

Bekreftet
rask og effektiv levering

Varene kom kjapt og effektiv

Bekreftet
Glimrende

Glimrende nettbutikk

Bekreftet
Rask levering

Rask levering, grei nettside, ikkno tull

Bekreftet
Meget fornøyd😊

God service og kjap levering🙌🏼

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?