Gratis frakt fra 100 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
-22%

Body Science 2st MCT Oil Powder

MCT-tilskudd i praktisk pulverformat. Perfekt for å øke energinivået når du slanker deg eller vil unngå karbohydrater.
418,-
538,-
+
Antall på lager Minn meg på
  • Beskrivelse
  • Innhold

Beskrivelse

2st MCT-pulver 

Høykvalitets MCT-olje i pulverform utvunnet av 100 % kokosolje. Umiddelbar energi for både hjerne og kropp.

  • 100 % kaprylsyre (C8).
  • LCHF- og ketovennlig.
  • Rask energikilde.
  • Inneholder prebiotika som bidrar til en sunn tarmflora.
  • Naturell smak.
  • Sukkerfritt.
  • Fritt for palmeolje.

MCT-olje er et av de mest populære kosttilskuddene for dem som kjører LCHF- eller ketodietter og livsstiler der de primært bruker energi fra fett fremfor karbohydrater og sukker. Det er imidlertid ikke bare de som prøver å gå ned i vekt, som bruker MCT. 

Tilskudd med MCT har lenge vært brukt av idrettsutøvere til prestasjonsfremmende formål, siden den unike strukturen i fettsyrene gjør at kroppen kan bruke det som umiddelbar energikilde. Ved å bruke den raske energien fra MCT-fettet sparer man på muskelglykogenet, og på den måten bidrar det til økt utholdenhet.

Body Science MCT-olje inneholder hele 70 g MCT per 100 g, hvorav 100 % er kaprylsyre (C8). I likhet med våre andre høykvalitets MCT-produkter utvinnes MCT-oljen utelukkende fra kokosolje. Den har en nøytral smak og kan i grunnen brukes til alt – det er bare fantasien som setter grenser.

MCT-kilder 

Vi kan få i oss MCT-olje på forskjellige måter gjennom diverse matvarer, men den som ønsker seg en effektiv dose, må bruke kokosolje eller ren MCT-olje. Kokosolje har et naturlig høyt innhold av MCT-fett og har mange interessante helsefordeler, men innholdet består primært av laurinsyre og en mindre andel andre MCT-fettsyrer. For å få en større dose av de mer ettertraktede MCT-fettsyrene brukes MCT-olje i stedet. 

Stort bruksområde

En stor fordel med MCT-olje i pulverform sammenlignet med klassisk flytende olje er at et pulver har et betydelig større bruksområde. Pulveret er enkelt å dosere og løses umiddelbart opp uten klumper. Du kan med andre ord svært enkelt berike din proteinshake, smoothie eller annet drikke med sunne kostfibre fra akasie og høyoktan MCT-olje. 

MCT-pulveret tåler også høye temperaturer, noe som gjør at det passer perfekt å bruke til matlaging og baking. Eller hvorfor ikke starte dagen med en kopp energiladet MCT-kaffe – også kjent som «bulletproof coffee».

Hva er MCT?

MCT, som står for Medium-Chain Triglycerides, er mellomlange, mettede fettsyrer som finnes naturlig i blant annet kokosnøtter, palmeolje og i visse meieriprodukter – men i så små mengder at det ikke bør regnes som en kilde. Det som skiller mellomlange, mettede fettsyrer fra vanlige fettsyrer (LCT), er lengden på molekylkjedene. Jo lengre kjede fettsyren har, desto lengre tid tar det for kroppen å bryte den ned. 

For vanlige fettsyrer trenger kroppen hjelp av gallen for å bryte ned fettet i maten vi spiser – men takket være den unike strukturen med kortere karbonkjeder tas MCT-fett opp i kroppen på en annen måte. MCT-fettsyrene tas opp direkte fra tynntarmen til leveren, der de kan omdannes til ketoner og brukes som umiddelbar energikilde.

Forskjellige typer MCT-fettsyrer

MCT-olje består av fire mellomlange fettsyrer, nemlig kapronsyre (C6), kaprylsyre (C8), kaprinsyre (C10) og laurinsyre (C12). Det som skiller disse fettsyrene fra hverandre, er antallet karbonatomer som finnes i molekylkjeden, der tallene representerer antallet karbonatomer i bindingen. Av disse fire MCT-fettsyrene er det først og fremst kaprinsyre og kaprylsyre som er de interessante MCT-syrene, der den sistnevnte (C8-olje) regnes som den beste og mest effektive fettsyren for rask energi. Akkurat disse MCT-fettsyrene kan kroppen bryte ned ekstra raskt og omdanne til ketoner, som kroppen bruker som energikilde i stedet for sukker og glukose. For den som følger en LCHF- eller ketogen diett, er MCT-pulver et kraftfullt verktøy for å tilføre kroppen umiddelbar energi. I begge disse livsstilene ønsker man å unngå karbohydrater – som ellers er kroppens primære kilde til umiddelbar energi.

Hvilken MCT-olje bør man velge?

Som så mye annet kommer MCT-olje i diverse former og kvaliteter. Den kan også ha ulike konsentrasjoner og fordelinger mellom fettsyrene, og kan dessuten fås både som smaksatt og naturell variant. Hvilken man bør velge, kommer ganske enkelt an på hvilke preferanser man har, men vi anbefaler sterkt å velge et MCT-produkt som er fremstilt av 100 % kokosnøtter. MCT fra kokosnøtt er nemlig forbundet med høyere kvalitet og er i tillegg bedre for miljøet.

Smaker MCT-olje godt?

Til tross for at Body Science MCT Oil er fremstilt av en kombinasjon av MCT fra kokosolje blandet med akasiefibre, har MCT-pulveret en naturell smak, god løselighet og er i prinsippet luktfritt. MCT-pulveret passer derfor utmerket til å bruke i blant annet sunne smoothier, proteinshaker og forskjellige matretter – helt uten at smak eller lukt påvirkes negativt. En annen stor fordel med pulver kontra olje er at det er betydelig enklere å dosere og er mindre klissete. 

MCT-kaffe

En annen populær måte å innta MCT-olje på er å tilsette pulveret i en kopp kaffe sammen med en klatt smør – såkalt «bulletproof coffee» eller MCT-kaffe. Kombinasjonen av oppkvikkende koffein sammen med den raske og stabile energien fra MCT ble for mange en umiddelbar suksess – spesielt for dem som slanker seg. Når vi legger om kostholdet og helt plutselig inntar færre kalorier enn det vi er vant til, kan kroppen fort kjennes tung og slapp – spesielt hvis vi kutter ut karbohydrater og sukker. Det er der MCT-kaffe kommer inn i bildet. 

Ved å kickstarte dagen med en kopp MCT-kaffe (fettkaffe) får både kropp og hjerne tilgang til umiddelbar energi som gjør at man både føler seg sprekere og orker mer. Med høyere energinivåer går slankekuren mye lettere.

Det trenger naturligvis ikke være kaffe man inntar MCT-fettet med. Det går like bra med koffeintabletter eller annet drikke som inneholder koffein. Poenget er at kombinasjonen av oppkvikkende koffein og energigivende MCT er en sikker kombo for å holde energinivået på topp under kaloribegrensningen.

Akasie – prebiotisk fiber

For å kunne omdanne flytende MCT-olje til pulver må det brukes en bærer. Det finnes flere forskjellige bærere som kan benyttes, men vi synes det er en klar fordel hvis bæreren bidrar med så få kalorier som mulig, samtidig som den gjør nytten i kroppen.

I Body Science MCT Oil Powder benytter vi akasiepulver, som er lettløselig, fiberrikt og bare har 50 % av kaloriinnholdet til karbohydrater. Kostfibre fra akasie er dessuten prebiotiske – det vil si at de er nyttige fibre som stimulerer tarmfloraen ved å fungere som næring for de gode tarmbakteriene (probiotika). Tilskudd med prebiotika kan altså bidra til friskere tarmflora og generelt bedre helse.

Artnr: SKU25747
Produsent: Body Science
EAN:

Innhold

Body Science MCT Powder

MCT-pulver fra kokosolje. 
Nettovekt: 300 gram / 0,66 lb (20 porsjoner). 
Porsjonsstørrelse: 15 gram (≈1,5 måleskje). 

Bruk: Bland 15 gram med valgfri drikke, for eksempel smoothie eller proteinshake, og innta daglig. Hvis man ikke er vant til å konsumere MCT-olje, kan for stort inntak føre til ubehag i mage og tarm. Derfor anbefales nybegynnere å starte med et daglig inntak på 5 gram, etterfulgt av en suksessiv økning de kommende ukene til man oppnår full dose.

Innholdsdeklarasjon: Pulver av MCT-olje, akasiefiber. 

Best før utgangen av: Se stempel på etiketten.

Oppbevaring: Oppbevares i originalemballasjen ved romtemperatur. 

Næringsinnhold per 100 g og  per porsjon på 15 g: 
Energi  2869 kJ/683 kcal 449 kJ/107 kcal
Fett
–hvorav mettet fett 
70 g
70 g
11 g
11 g
Karbohydrater
– hvorav sukkerarter 
0 g
0 g
0 g
0 g
Kostfiber 25 g 3,8 g
Protein  0,8 g 0,1 g
Salt  0,33 g 0,05 g
 

 

Fettsyrefordeling per 100 g:
MCT 
–?hvorav 100 % kaprylsyre (C8)  
70 g
70 g
 
Les mer

Anmeldelse

Det har ikke vært noen anmeldelser for dette produktet.
Retningslinjer for publiserte anmeldelser
Gratis faktura
30 dagar
Gratis frakt
fra 100 NOK
Trustpilot
4,5 / 5
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid

Instagram

Se mer
2st MCT Oil Powder
Body Science
2st MCT Oil Powder
2st MCT Oil Powder
418.00
Gratis frakt
fra 100 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 909 Anmeldelse
Bekreftet
Fikk pakken veldig raskt etter…

Fikk pakken veldig raskt etter bestilling og er meget fornøyd med varene jeg bestilte!!

Bekreftet
Flott

Jeg er veldig glad

Bekreftet
Gode produkter og god kundeservice

MM sports Norge har gode produkter til hyggelige priser. God kundeservice som korrigerer feil i bestillingen etter få minutter. Varer blir levert etter kort tid.

Bekreftet
Gikk kjapt og fikk en fin liten pakke…

Gikk kjapt og fikk en fin liten pakke levert. ikke noe tull, bare fornøyd.

Bekreftet
Kjapp billig bra

Kjapp billig bra

Bekreftet
Fin enkel produkter oversikt

Fin enkel produkter oversikt, Fin enkel betaling av bestillingen

Bekreftet
Raskt og grei pris

Raskt og grei pris. Protein uten søtning er topp.

Bekreftet
Bra produkter til gode priser

Bra produkter til gode priser. Grei leveringstid. Savner muligheten for å lagre favoritter og skulle gjerne sett et lojalitetsprogram. Anbefales

Bekreftet
Enkel og oversiktelige side

Enkel og oversiktelige side, mye gode produkter, rask levering.

Bekreftet
Rask bestilling og levering

Rask bestilling og levering, aldri prøvd produktet før, men svært imponert. Fra første tablett merka jeg at søtsuget ble borte, har ikke spist noe søtt eller hatt søtsug siden jeg begynte for 1 uke siden. Så dette er topp for mæ.

Bekreftet
Rask levering

Det tok kort tid før det kom til meg😍😍

Bekreftet
Bra butikk gode produkter

Rask levering, og produktene var godt pakket. Veldig bra og seriøs butikk

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?