Gratis frakt fra 100 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Top Deals avsluttes om 23:29:43
Hjem / Blogg /

Shoulder press – Teknikk og tips

Shoulder press er en allsidig og effektiv skulderøvelse som kan varieres på flere ulike måter. Det finnes shoulder press med manualer, shoulder press i maskin, shoulder press med stang eller sittende shoulder press. Denne øvelsen ligner på militærpress, men siden du bruker manualer stilles det høyere krav til stabilitet, og du kommer også dypere ned i bevegelsen. Shoulder press er en god øvelse for å bygge muskelmasse og øke styrken i skuldrene, men også for å stabilisere kjernen og balansen din.

Shoulder press teknikk

For å utføre shoulder press med riktig teknikk er det flere ting å tenke på – blant annet en stabil stående posisjon, opprettholdt nøytral ryggposisjon gjennom hele bevegelsen samt en kontrollert pressing av manualene eller stangen over hodet. Nedenfor hjelper vi deg med hvordan du kan utføre shoulder press på en sikker måte for å unngå skader:
  • Stående posisjon: Stå med føttene i skulderbredde og hold en manual i hver hånd i skulderhøyde, eller plasser en stang på skuldrene med et overhåndsgrep.
  • Oppretthold en nøytral rygg: Hold ryggen rett i en nøytral posisjon gjennom hele bevegelsen for å unngå overbelastning.
  • Kontrollert pressing: Press manualene eller stangen rett opp over hodet ved å strekke ut armene. Unngå at manualene eller stangen beveger seg for langt fremover eller bakover over skuldrene. Du kan også bruke håndleddsstøtte for å få mer stabilitet i håndleddene under bevegelsen.
  • Hold skuldrene senket: Unngå å løfte skuldrene mot ørene under bevegelsen. Prøv i stedet å holde skuldrene nedtrukket og stabilisere skulderpartiet.
  • Jevnt og kontrollert tempo: Utfør bevegelsen i et jevnt og kontrollert tempo for å unngå å svinge med vektene eller stangen. Fokuser på å kjenne av og jobbe med skuldermusklene gjennom hele bevegelsen.

Muskler som trenes når du utfører shoulder press

Shoulder press er en allsidig øvelse innen styrketrening som engasjerer flere store muskelgrupper samtidig. De primære musklene som trenes under axelpress er hovedsakelig deltamuskulaturen – spesielt den fremre, midtre og bakre delen av skuldrene. I tillegg til deltamuskulaturen aktiveres også trapeziusmusklene som strekker seg langs nakken og øvre rygg, samt triceps i armene. Axelpressen krever også stabilisering fra musklene i kjernen og ryggen for å kunne opprettholde en sterk og oppreist posisjon gjennom bevegelsen. Med dens omfattende påvirkning på ulike muskelgrupper er shoulder press en god øvelse for å styrke og bygge opp musklene i skuldrene og overkroppen som helhet.

Vil du finne mer inspirasjon til kosthold og trening? Sjekk ut noen av våre artikler nedenfor:

Knebøy – Teknikk og tips

Bulgarian Split Squat – Teknikk og tips

Planken – Teknikk og tips

Gratis frakt
fra 100 NOK
Sikker levering
2-5 dagers leveringstid
Enestående
Basert på 1062 Anmeldelse
Bekreftet
Har kjøpt en del treningstøy og str…

Har kjøpt en del treningstøy og str stemmer overens og det er behagelige produkter, så er storfornøyd.

Bekreftet
Rask levering og Godt utvalg

Rask levering og Godt utvalg

Bekreftet
God kvalitet

Veldig fornøyd med kjøpet mitt.

Bekreftet
Veldig fornøyd

Rask levering og nydelig proteinpulver. Bestillt mange ganger og alltid vært fornøyd

Bekreftet
Synd at returer koster så mye visst man…

Synd at returer koster så mye visst man tar feil størrelse, elllers meget fornøyd!

Bekreftet
Supert

Veldig gode produkter og bra kundeservice

Bekreftet
Greit og enkelt

Greit og enkelt

Bekreftet
Rask levering og veldig godt produkt

Rask levering og veldig godt produkt. Fornøyd!

Bekreftet
godt utvalg og produktbeskrivelse og…

godt utvalg og produktbeskrivelse og rask levering.

Bekreftet
Rask levering

Rask levering. Veldig bra pris

Bekreftet
Dette var 10/10!!!!!!

Dette var 10/10!!!!!!! Anbefales på det sterkeste. Dette proteinpulveret slår alt av andre merker jeg har prøvd. Kommer til å fortsette med dette!

Bekreftet
Ryddig hjemmeside og info

Ryddig hjemmeside og info. Ingen overselling. Rask levering, solid emballert

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Ny kunde?