Gojibær klassifiseres som en superfrukt, og er en av verdens mest næringsrike frukter. Gojibær har samtidig et meget høyt innhold av antioksidanter.

Hva er Gojibær?

Gojibær (wolfberry på engelsk) kommer fra veksten Bukketorn som tilhører Søtvierfamilien og forekommer naturlig i det sentrale Kina. Gojibær er det kommersielle navnet på vekstens frukter. Vanligvis selges tørket gojibær (i likhet rosiner) eller som juice. Gojibær har en sterk rød farge, som er på grunn av sitt høye innhold av karotenoider. Karotenoider er en gruppe organiske fettløselige stoffer med en høy konsentrasjon av antioksidanter. 

Gojibær har nylig tiltrukket oppmerksomhet på grunn av sitt høye innhold av ulike antioksidanter og deres høye næringsinnhold. Gojibær klassifiseres av mange som en superfrukt. Til tross for denne nye oppdagelsen har Gojibær blitt brukt som naturmedisin i tusenvis av år i Tibet og Kina. Gojibær inneholder 18 forskjellige aminosyrer, 21 forskjellige sporstoffer og mineraler, glykonutrienter og mer betakaroten enn noen annen matvare. Gojibær er også svært rike på vitamin C, sink, kalsium, jern og selen. Gojibær inneholder også et polysakkarid som har vist seg å kunne stimulere hypofysen til å produsere mer veksthormoner. Veksthormon har fettforbrennende, muskeloppbyggende og foryngende egenskaper.

Fordeler med Gojibær

Gojibær er en av verdens mest næringsrike frukter. Det er et utmerket kosttilskudd for alle som ønsker å følge en sunn livsstil. Takket være sitt høye innhold av antioksidanter er Goji ideelt for de som er aktive, trener mye og har behov for en sterk beskyttelse mot frie radikaler. Gojibær spises råe, og passer utmerket i en vegansk livsstil.

Gojibær med sitt høye innehold av antioksidanter passer for alle som er fysisk aktive, ivrig rundt helse og / eller utsettes for miljøgifter og har derfor behov for bedre beskyttelse mot frie radikaler.